Annonce
Horsens

Coronasmitte sender dagligt 6-12 patienter til andre sygehuse

De 31 smittede medarbejdere på Medicinks Sengeafsnit 1 har ikke givet anledning til at stramme de i forvejen skrappe besøgsrestriktioner på det lokale sygehus. Arkivfoto: Morten Pape
31 ansatte på Medicinsk Sengeafsnit 1 på Regionshospitalet Horsens er nu smittet med coronavirus.

Horsens: Regionshospitalet Horsens er nu så presset af covid-19 smitte blandt medarbejdere, at det siden torsdag har sendt lokale patienter til andre hospitaler i regionen.

Lørdag eftermiddag lød status fra hospitalets lægefaglige direktør Nils Falk Bjerregaard, at 31 medarbejdere på Medicinsk Sengeafsnit 1, som netop behandler covid-19 patienter, var testet positiv for smitte med covid-19.

- Siden torsdag har vi fået hjælp fra andre hospitaler, så mellem 6 og 12 akutte patienter, der var visiteret til indlæggelse hos os, i stedet er blevet kørt direkte til et andet hospital i regionen. Det er til ulempe for både patienter og pårørende og kan også give mere besvær, når man skal udskrives igen til sin hjemkommune, lyder det med beklagelse fra direktøren.

Annonce


Vi håber og forventer, at proppen er sat i nu.

Nils Falk Bjerregaard


Der arbejdes intenst på at opspore, hvor smitten kommer fra.

- Der har været en relativ stor smitte via privat regi, og der har været smitte internt på afdelingen.

Alle arbejdsgange er gennemgået grundigt for at finde frem til årsagen.

- Vi har fundet småting, som kan gøres bedre, men der er ikke dukket noget katastrofalt op. Målet er at stoppe smittespredningen og undgå, at det sker igen - både af hensyn patienterne og til arbejdsmiljøet. Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde.

Nils Falk Bjerregaard har ikke kendskab til patienter, som med sikkerhed er blevet smittet under deres indlæggelse. Patienter, der har været i nær kontakt med en smittet medarbejder, vil blive kontaktet direkte af Regionshospitalet Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce