Annonce
Hedensted

Coronasmitte blandt mink får konsekvenser: Forbud mod besøg på lokale plejehjem

Da samfundet lukkede ned i marts måtte, der slet ikke komme besøgende på de kommunale plejehjem. Nu bliver der igen indført et besøgsforbud, men dog i lidt mildere form. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Hedensted Kommune at indføre et besøgsforbud på alle plejehjem i kommunen. Årsagen er smitte på tre minkfarme.

Hedensted: Udbruddet af coronavirus på tre lokale minkfarme får nu konsekvenser for beboerne på kommunens plejehjem.

Styrelsen for Patientsikkerhed  har fredag pålagt Hedensted Kommune at indføre et midlertidigt forbud mod besøg på alle plejehjem fra på søndag, oplyser kommunen.

Beboerne på plejehjemmene kan dog fortsat få besøg i kritiske situationer eller fra den nærmeste pårørende, skriver styrelsen i et brev til kommunen.

Annonce

Corona på minkfarme

Forbuddet kommer efter Fødevarestyrelsen fredag meddelte, at der er fundet coronasmitte blandt mink på to farme i henholdsvis Kragelund og Bøgballe.

Styrelsen for Patientsikkerhed lægger vægt på, at der er konstateret et incidenstal på 90 i løbet af den seneste uge, og på smitte på minkfarme. I uge 44 var incidenstallet oppe på 105, hvilket ikke gav anledning til et påbud. Men styrelsen har altså vurderet, at der nu er grund til at skride ind for at forebygge udbredelse af coronavirus.

Fredag har der været 42 nye tilfælde af coronasmittede den seneste uge, hvilket giver et incidenstal på 90 tilfælde per 100.000 indbyggere. I uge 45 var der 39 nysmittede og et incidenstal på 83.

Annonce

Nære pårørende må besøge

Besøgsforbuddet gælder både indendørs og udendørs og betyder også, at der ikke må komme borgere på besøg i eksempelvis dagcentre eller cafeer. Udefrakommende må heller ikke benytte træningsfaciliteter, der ligger inde på et plejehjem.

Hvis man er visiteret til at komme i et dagcenter, må man dog stadigvæk godt komme der, skriver styrelsen.

Som sagt er der stadigvæk mulighed for at komme på besøg, eksempelvis hvis en beboer på et plejehjem er kritisk syg eller døende.

Beboerne har også mulighed for at få besøg af nære pårørende, det vil sige en ægtefælle eller børn, så længe besøgene gennemføres på en forsvarlig måde.

Besøgsforbuddet gælder fra 15. november, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver det, og styrelsen vil løbende vurdere, om forbuddet skal opretholdes.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce