Annonce
Hedensted

Coronarestriktioner har givet foreninger en økonomisk lussing: Vi har heldigvis penge på kistebunden

Kunststofbanen ved Hedensted Centeret har stået tom, siden forsamlingsforbuddet blev sænket til fem. Nu får fodboldklubberne mulighed for at tilbyde træning for op til 25 personer. Foto: Mads Dalegaard
Aflyste byfester, fodboldturneringer og arrangementer betyder manglende indtægter for idrætsforeningerne. Generelt er deres økonomi god, men på sigt kan foreningerne få problemer.

Hedensted/Juelsminde: Et år med coronarestriktioner har sat sit præg på foreningslivet på mange måder.

For selvom fodboldklubber og idrætsforeninger fra på mandag kan begynde at tilbyde udendørstræning for op til 25 medlemmer, har økonomien allerede lidt skade af det forgangne års coronarestriktioner. For med aflyste byfester, turneringer og gymnastikopvisninger har klubberne mistet indtægter.

- Vi er da selvfølgelig ramt, fordi vi ikke har mulighed for lave nogen penge. Vores majfest var aflyst, og vores støtteforening har ikke haft mulighed for at tjene penge, så det rammer hårdt, siger formand for Hedensted IF, Henrik Lundsgaard.

Annonce

Eksempelvis plejer Majfesten at generere et overskud på 300.000 til foreningen. Henrik Lundsgaard understreger, at foreningen ikke er i akutte økonomiske problemer, men at man er i gang med at finde ud af, hvordan man kan tjene penge, hvis den kommende Majfest heller ikke bliver til noget.

Har penge på kistebunden

I Juelsminde har den årlige havnefest stor betydning for klubben.

- Der er ingen tvivl om, at vi har det hårdt økonomisk i år, men vi har penge på kistebunden, så JIF skal nok bestå, selvom vi heller ikke får lov til at holde havnefest i 2021. Derfor har vi også besluttet ikke at opkræve kontingent for efterårssæsonen og indendørssæsonen, fordi vi ikke har kunnet levere varen, siger formand for Juelsminde IF Nicolaj Bech Andersen.

Juelsminde Havnefest plejer at give et stort økonomisk tilskud til Juelsminde Idrætsforening, og det kan godt mærkes hos den lokale klub. Arkivfoto: Mads Hansen

Foreningen, der har små 300 medlemmer, nåede at få lidt gang i træningen og kampene, inden restriktioner lukkede foreningslivet helt. Det betyder, at foreningerne har færre aktiviteter og dermed også færre udgifter, hvilket hjælper på billedet.

I forhold til antallet af medlemmer ser foreningerne positivt på fremtiden. Der er ikke kommet mange udmeldinger og fornemmelsen er, at spillerne står klar.

- Mange har forespurgt på at komme i gang, og eksempelvis er vores fodboldskole i uge 26 helt booket, siger Nicolaj Bech Andersen.

Annonce

Har søgt penge

Andre foreninger har valgt at lægge andre strategier for at klare coronakrisen økonomisk. I Glud er SS Skjold gået glip af indtægter fra den årlige muslingefest.

- Vi har selvfølgelig været ramt, men der har været gode muligheder for at søge DGI og DBU's puljer, og vi har været heldige at få nogle penge, så vi er ikke så hårdt ramt, fortæller formand for SS Skjold, Michelle Krogh.

Foreningslivet og coronaen

I en række artikler sætter Folkebladet fokus på, hvordan coronavirussen har sat sit præg på foreningerne.

Det seneste år har de skullet forholde sig til ekstra hygiejne, afstandskrav og forsamlingsforbud, der har aflyst mange kendte aktiviteter og stillet store krav til de frivillige.

Blandt andet har klubben, der har godt 400 medlemmer, fået kompensation for en værtshusfodboldturnering og en gymnastikopvisning, som blev aflyst. Klubben har også fået penge fra DGI's puljer til nyt udstyr til e-sportsafdelingen og håndboldafdelingen.

- Hvis vi ikke har kunnet få penge til nye tiltag gennem fonde, har vi ikke gjort det, siger Michelle Krogh, der regner med, at foreningen klarer sig igennem økonomisk.

- Men jo længere der går uden indtægter, jo sværere bliver det siger hun.

Hedensted Kommune besluttede sidste år at fastholde lokaletilskuddet til foreningerne på samme niveau, selvom der hen over efteråret ikke har været så mange aktiviteter.


Jo længere der går uden indtægter, jo sværere bliver det.

Michelle Krogh, SS Skjold


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce