Annonce
Debat

Coronarestriktioner: Der bør ganske enkelt være mere fokus på den generelle folkesundhed

Ole Lund. Privatfoto

Læserbrev: I Danmark er vi lige så langsomt på vej til at rejse os fra covid-19's åg og komme i gang igen, men der er desværre lang vej igen.

Der har været meget fokus på vores børn og unge og særligt, at rigtig mange unge mennesker har lidt fysisk og særligt mentalt, og det er selvfølgelig rigtig godt, at der har været den politiske bevågenhed for vores unge mennesker, og der er iværksat tiltag til at afbøde for de unges trængsler i denne covid-situation.

Nu er det så bare, at man som helt almindelig borger med eller uden politisk tilhørsforhold kan tænke, jamen, godt vi har fokus på de unge, og rigtig godt at vi har fået vaccineret de allersvageste ældre på vores plejehjem, og rigtig godt at vi nu kan mødes 25 mennesker i det offentlige rum og dyrke idræt udenfor.

Men hvad med seniorerne og de ældre medborgere? Dem må og skal vi ikke glemme.

Denne befolkningsgruppe lider voldsomt både fysisk og psykisk med ensomhed og manglende social kontakt.

Det er jo fakta, at jo ældre man bliver, desto mere vigtigt er det at holde gang i kroppen for at undgå sygdomme.

Alt drejer sig om covid-19, men hvad der ikke nævnes så meget om er, at manglende motion bl.a. giver øget hjerte-kar-sygdomme, lungesygdomme, cancer og ikke mindst stress og depression.

Der bør ganske enkelt være mere fokus på den generelle folkesundhed, og hvordan vi med fornuften i behold fortsat kan holde samfundet i gang.

Ellers står vi jo bare med et endnu større sundhedsmæssigt problem, når vi kommer på den anden side af covid-19.


Netop derfor er det så vigtigt, at vi får åbnet mere op for sportsudfoldelser, fordi vi er nødt til at se alvoren af den mistrivsel, der helt åbenlyst er i vores samfund.

Ole Lund


Netop derfor er det så vigtigt, at vi får åbnet mere op for sportsudfoldelser, fordi vi er nødt til at se alvoren af den mistrivsel, der helt åbenlyst er i vores samfund.

Indendørssport som badminton og bordtennis er desværre lukket endnu en rum tid, og man kan jo godt tænke, at man fra regeringen og støttepartierne burde havde været en kende mere nuancerede i sin tilgang til fortsat at holde alt lukket og bl.a se på, at der er meget stor forskel på kontakt og afstand mellem deltagerne i de forskellige sportsgrene.

Det er også svært at forstå, hvorfor vores fitnesscentre skal holde lukket. I vores fitnesscentre her i byen har personalet jo gang på gang vist at kunne håndtere hygiejnen og afstandskravene på absolut topniveau, og det er jo ikke fra fitnesscentrene, der ses store smitteforekomster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce