Annonce
Horsens

Coronalukket børnebondegård mister indtægter: Meld jer ind, opfordrer leder

Annette Hansen, der her ses med Børnebondegårdens to minigrise, appelerer til, at folk tegner medlemsskab allerede nu. Foto: Jens Amtoft
Børnebondegården i Serridslev er igen lukket for besøgende. Det vil på længere sigt betyde en udfordring for den daglige drift.
Annonce

Serridslev: Meld jer ind nu, og lad være med at vente til uge syv eller til påske.

Sådan lyder opfordringen fra Annette Hansen, der er daglig leder af Børnebondegården i Serridslev.

Fredag lukkede landets zoologiske haver på grund af coronareglerne, men faktisk har Børnebondegården været lukket siden starten af december, fortæller Annette Hansen.

- Vi valgte at lukke ned tidligt, for at vi bedre kan passe på hinanden. Vi har nogle sårbare unge, der passer dyrene herude. Dem skal vi sørge for at passe godt på. Vi kan godt have 40-50 biler herude i løbet af en lørdag/søndag formiddag, og dermed kan vi have problemer i forhold til forsamlingsforbuddet, siger Annette Hansen.

Nedlukningen betyder, at Børnebondegården igen kan komme til at mangle penge til den daglige drift, som det var tilfældet under nedlukningen i foråret.

- Modsat almindelige zoologisk haver er januar ikke noget specielt godt tidspunkt for os at holde lukket. Man skal være medlem af Børnebondegården for at besøge stedet, og medlemskaberne gælder kun frem til årsskiftet. Det er jo nu, vores medlemmer igen skal til at melde sig ind - samtidig med at stedet lige nu er lukket for besøgende. Dyrene skal stadig have foder, og de skal stadig vaccineres. De skal faktisk have mere foder her om vinteren, end de skal om sommeren. Vi får ingen coronastøttepakker, og vi kan ikke få hjælp nogen steder fra, siger Annette Hansen.

Annonce

Målet er 600 medlemmer

Trods nedlukning af Børnebondegården i foråret sidste år var der 600, der tegnede medlemskab i 2020. Det tal svarer til antallet de to foregående år.

- Vi skulle meget gerne have 600 medlemmer også i år, for at stedet kan fungere, som vi gerne vil have, det skal gøre, siger Annette Hansen.

Normalt plejer årets første store rykind at være i vinterferien og især i påskeferien, hvor folk vil ud og se, hvordan det går med dyrene.

- Men jeg kan jo frygte, at den her nedlukning varer frem til marts, og måske varer den helt frem til påske. Hvis folk er rigtig søde og tegner deres medlemskaber nu, vil det give ro på for os, for så har vi midlerne til driften, siger Annette Hansen.


Hvis folk er rigtig søde og tegner deres medlemskaber nu, vil det give ro på for os, for så har vi midlerne til driften.

Annette Hansen, daglig leder


Annonce

Ponyen Josefine

Hun har netop indkøbt en pony, Josefine, som et af de nye tiltag man kan opleve på Børnebondegården.

- Vi vil begynde at give pony-trækture. Det er noget, folk har efterlyst - at kunne få en træktur af en pony. Nu har vi fundet den skønneste pony, og hun står bare og venter på, at vi åbner igen, siger Annette Hansen.

Det er foreningen Børnebondegården, der ejer stedet - ikke Horsens Kommune.

Et medlemskab koster 250 kr. Man kan også støtte stedet med donationer via mobilepay.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce