Annonce
Hedensted

Coronakrisen har skabt hundeboom: Nu er der tid til at udvide familien

I Hedensted Kommune foretrak familierne allerede inden coronakrisen hunden som familiens kæledyr. Arkivfoto: Morten Pape
Hos Hedensted Dyreklinik har dyrlægerne siden maj oplevet et betragteligt større antal nyslåede hundeejere. Den glædelige overraskelse kommer dog ikke uden bange anelser.
Annonce

Hedensted: Selvom coronakrisen er en tid, de fleste længes efter at glemme, har den vist sig at være gode nyheder for menneskets bedste ven.

I hvert fald beretter blandt andre Hedensted Dyreklinik om, at der er sket et mindre boom i antallet af familier, der har valgt at anskaffe sig en hund.

Ifølge dyrlæge Susanne Klinge Bundgaard begyndte udviklingen efter første genåbning i maj og eksploderede så de kommende måneder. Siden har der været en konstant øget lyst til at udvide familien med en firbenet ven, lyder det.

Hun kan ikke sætte et tal på, præcis hvor mange nye hundeejere, der er kommet til som følge af coronaen, men det er betragteligt - og også utvivlsom koblet sammen.

- Der kommer mange efter vacciner og ormekur, og vi er ikke i tvivl på bygen af spørgsmål, når vi har med en ny at gøre. De siger, at de længe har tænkt over det, og nu er tiden der til at få den hund, man har drømt om, siger Susanne Klinge Bundgaard.

Annonce

Skaber udfordringer

Dermed følger de lokale trop med den generelle trend, hvor internater over hele landet har berettet om en øget interesse for at holde hund i coronatiden.

Det er som altoverskyggende hovedregel positivt, men alligevel bemærker Susanne Klinge Bundgaard, at det kan have nogle negative følgevirkninger.


Når nye hundeejere kommer til os og siger, de måtte køre til Skive for at finde det rigtige match, så er der pres på markedet.

Susanne Klinge Bundgaard, dyrlæge, Hedensted Dyreklinik


Eksempelvis er der en frygt for, at der post corona ikke længere tid til at tage sig ordentligt af familiens nyeste medlem, ligesom den pludselige mangel på hvalpe har skabt en stigning i antallet af ulovligt importerede dyr fra østeuropæiske hvalpefabrikker.

Slutteligt skal man også være opmærksom på, hvordan man civiliserer sin hvalp i en tid, hvor den sociale kontakt skal begrænses i videst mulig omfang.

- Det er vigtigt for deres sociale udvikling at komme ud blandt mange mennesker, og det er jo kompliceret nu. Man kan frygte for, om vi ser et boom af hunde, der får svært ved at gebærde sig, så vi nævner for de nye ejere, hvor vigtig træningen er, siger Susanne Klinge Bundgaard, som dog slutter:

- Men en familiehund keder sig egentlig det meste af dagen og synes bare, det er fantastisk, at ejerne er hjemme hele tiden.

Hedensted Dyreklinik tager sig også af eksempelvis katte, men der har personalet ikke oplevet nogen ændring i forbindelse med corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce