x
Annonce
Erhverv

Coronakrise trækker mørke skyer over butikker: Vi håber vores kunder vil bakke os op

Formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Janne Skov, driver til daglig delikatessebutikken, Fru Skov, på Bredgade i Brædstrup. Hun mærker som mange andre små erhvervsdrivende, at coronakrisen medfører færre kunder i butikken. Arkivfoto: Angelina Owino
Coronakrisen har betydet, at der er færre handlende i butikkerne i Brædstrup. Formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Janne Skov, appellerer til, at kunderne bakker op, så de små forretningsdrivende har en chance for at overleve.

Brædstrup: Formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Janne Skov, er bekymret for, om coronakrisen udvikler sig til butiksdød i byen.

- Vi følger udviklingen med bekymring. Nogle brancher har nogle praktiske udfordringer, men ikke økonomiske udfordringer - og her tænker jeg særligt på vores supermarkeder. Jeg tror, de har god omsætning, men der er mange små erhvervsdrivende, som er meget bekymret omkring deres økonomi i denne tid, siger Janne Skov, der selv driver butikken Fru Skov på Bredgade i Brædstrup.

Bekymringen er steget, efter regeringen tirsdag indførte yderligere restriktioner for at forhindre spredningen af Covid-19 i samfundet. Blandt andet, at bestemte butikker såsom fitnesscentre, butikscentre, frisører og wellnessbranchen, barer og restauranter skal lukke ned indtil 30. marts, mens tandlægeklinikker kun tager imod patienter med absolut behov for behandlinger.

Annonce

Det rammer butikkerne meget forskelligt. Nogle er gået fra god omsætning til nul, fordi de ikke må have åbent mere, mens andre klarer sig udmærket. Nogle prøver at tænke ud af boksen ved at leverer ud af huset, men det er bestemt ikke nogen god situation, vi er i.

Janne Skov, formand for Brædstrup Handel & Erhverv

Frygter konkurser

Ifølge den lokale handelsformand mærker butikkerne tydeligt, at folk i vid udstrækning følger regeringens råd om at blive hjemme.

- Det rammer butikkerne meget forskelligt. Nogle er gået fra god omsætning til nul, fordi de ikke må have åbent mere, mens andre klarer sig udmærket. Nogle prøver at tænke ud af boksen ved at levere ud af huset, men det er bestemt ikke nogen god situation, vi er i.

Hvis coronakrisen trækker i langdrag, frygter handelsformanden, at det kan medføre konkurser blandt de butikker, der har en lav likviditet.

- Jeg kan godt frygte nogle konkurser. Det afhænger også af, hvordan regeringens hjælpepakker kan give noget, selvom det ikke kan hjælpe alle. Jeg håber, det kan holde nogle oven vande, men jeg frygter også, at der ikke er store midler rundt omkring, siger Janne Skov.

Støt lokalt

Hun håber derfor, at de lokale handlende vil bakke op om butikkerne i Brædstrup under krisen. Det er nemlig det, der skal til, hvis der også skal være lokale butikker at handle i efter krisen.

- Jeg håber, at vores kunder vil gøre, hvad de kan, for at holde gang i vores erhvervsliv. Men det skal nok ikke stå på for længe, før der er nogle, der begynder at få nogle store økonomiske udfordringer, siger Janne Skov.

Formanden understreger, at der stadig er gang i de lokale butikker, da folk stadigvæk har et behov for at handle. Hun opfordrer derfor alle til at følge regeringens retningslinjer for at få redet coronakrisen af så hurtigt som muligt.

- Lige nu er vi glade for, at vi ikke har et stort center i Brædstrup, hvor det hele er koncentreret. Vi har mange små butikker, så derfor er der stadig lidt liv i byen, siger Janne Skov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce