Annonce
Brædstrup

Coronafare udsætter festen: Bakkelandets Byfest udsat til 2021

Bakkelandets Byfest løb af stablen for første gang i maj 2019, og her var der musik og underholdning til både børn og voksne. Her ses Musiklegepladsen, som optrådte for børn i alle aldre under Bakkelandets Byfest sidste år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Brædstrups nye festival, Bakkelandets Byfest, kommer ikke til at lide økonomisk tab, selv om alle festivaler og markeder forbydes indtil 31. august. Til gengæld udsættes festen til næste år.

Brædstrup: I dagene 22.-24. maj var det meningen, at Brædstrup skulle trække i festtøjet, og både store og små ville slå sig løs til Bakkelandets Byfest i Folkeparken.

Festen, som blev holdt for første gang i 2019, bliver imidlertid ikke til noget, efter myndighederne har forbudt større forsamlinger indtil udgangen af august.

Konsekvensen er, at Bakkelandets Byfest udsættes til næste år, oplyser tovholder Helle Pørtner Voldby.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, for vi havde lavet et rigtig godt program, som løb over tre dage, og mange af byens foreninger stod også klar til at give en hånd med forskellige opgaver. Men selvfølgelig er folks helbred vigtigere end en fest. Så må vi holde festen på et andet tidspunkt, og i september bliver det nok for sent til et så stort udearrangement på grund af vejret, siger Helle Pørtner Voldby.

Annonce

Folks helbred er vigtigere end en fest, så må vi holde festen på et andet tidspunkt.

Helle Pørtner Voldby, Bakkelandets Byfest

Godt med en afgørelse

Festarrangøreren er tilfreds med, at det var statsministeren, der traf beslutningen om at aflyse alle sommerens arrangementer. På den måde slap de frivillige bag byfesten for at træffe det svære valg.

- Det er lidt pudsigt, men egentlig er jeg lettet over, at statsministeren valgte at aflyse alle festivaler, fordi vi stod og vidste ikke helt, hvad vi skulle gøre. Nu er beslutningen truffet for os. Selvom der var blevet åbnet op for alt fra f.eks. 1. maj, ville coronafaren kunne påvirke byfesten, fordi mange nok ville blive væk. Så på den vis tror jeg, det er bedst, at festen bliver udsat. Så kan vi også holde et brag af en fest til næste år, siger Helle Pørtner Voldby.

Ingen tab trods aflysning

Hun forventer ikke, at Bakkelandets Byfest kommer til at lide økonomiske tab som følge af aflysningen. De frivillige bag byfesten har nemlig fået lov til at aflyse musikken uden at skulle betale aflysningsgebyrer.

- Vi undgår at miste penge på aflysningen, og hvis vi taber lidt, bliver det småpenge. Det eneste, vi mister, er alle de frivillige timer, vi har lagt i det, men det er til at overse, lyder det fra tovholderen.

Festarrangøren regner med, at den planlagte musik og underholdning alt sammen kan overføres til næste års byfest. Dermed er den frivillige indsats ikke helt spildt.

- Hvis ellers foreningerne er med på at levere det, som de har lovet i år, til næste års byfest, kan vi sagtens køre videre med det planlagte program, siger Helle Pørtner Voldby.

Alt er aflyst

Ud over Bakkelandets Byfest er alle de lokale arrangementer i dette forår og sommer ramt af forbuddet mod større forsamlinger. Det har fået arrangørerne af Mosstock Festival til at aflyse dette års festival ved Klostermølle.

Derudover bliver Musik i Gaden også ramt, og det samme gælder kræmmermarkedet, som Brædstrup Handel & Erhverv står bag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

30-årig snuppet for indbrud i Sjællandsgade

Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce