Annonce
Ikast-Brande

Coronaen slår til igen: Hærvejsløbet er aflyst

Hærvejsløbet har i flere år været en stor begivenhed i Nørre Snede. Her en situation fra 2018, hvor mange cyklister havde valgt at prøve den nye rute fra Nørre Snede til Viborg. Arkivfoto: Peter Hald
Årets største motionscykelløb med depot i Nørre Snede aflyses på grund af corona.

Nr. Snede/Hærvejen: Danmarks største motionscykelløb, DGI Hærvejsløbet, bliver ikke til noget i år. DGI har valgt at afløse på grund af corona-situationen.

Der var ellers lagt op til deltagerrekord med 6500 cykelmotionister samt en fejring af 100-året for genforeningen i Sønderjylland. Men det bliver ikke til noget i år. Løb skulle have været afviklet lørdag 27. juni.

I de senere år har Nørre Snede lagt plads til et af de største depoter på ruten, og det er en aktivitet, som lokale foreninger har nydt godt af. Men også det går man glip af. I forvejen var det kommet frem, at en anden stor Nørre Snee-begivenhed, Præriefesten, var blevet aflyst.

- Situationen omkring coronavirus og myndighedernes anbefalinger betyder, at vi ikke kan gennemføre løbet i 2020, fortæller løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

- Rent idrætsmæssigt er det drønærgerligt, da tusindvis af folk havde glædet sig til at cykle sammen, men i det store perspektiv, med tanke på folkesundheden, er der naturligvis ingen tvivl om, at det er den rigtige beslutning. Vi skal passe på hinanden og sikkerheden er trods alt det vigtigste, tilføjer han i en pressemeddelelse.

Myndighederne har tirsdag præciseret, at det ikke bliver tilladt at samles flere end 500 personer frem til udgangen af august. Og det var netop dette antal, som DGI Hærvejsløbet har ventet på informationer om.

- Vi har i DGI har været i tæt dialog med myndighederne for en afklaring af, hvad der sundhedsfagligt kan lade sig gøre inden for idrætten. Vi har afventet den afklaring for at kunne træffe en beslutning baseret på fakta. Efter 10. maj er det måske tilladt med arrangementer med op til 500 deltagere. Det afgør naturligvis sagen, da vi altid følger myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Deltagerne kan nu enten vælge at få overført deres startplads til løbet næste år, som køres lørdag 26. juni 2021, eller de kan få refunderet deres penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce