Annonce
Østjylland

Coronaen rammer igen AGF: Nye restriktioner sænker antallet af tilskuere drastisk

7.547 tilskuere fulgte Superligakampen mellem AGF og Vejle Boldklub på Ceres Park. Til næste AGF-hjemmekamp må der kun være 500 personer på samme stadion. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Frem til 4. oktober må der kun være 500 personer på de danske stadions.
Annonce

FODBOLD: Efter en række opgør, hvor AGF har måttet lukke 8.500 tilskuere ind til klubbens hjemmekampe i Ceres Park, rammer nye restriktioner nu århusianerne og resten af superligaklubberne.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte fredag eftermiddag en række nye restriktioner i forbindelse med corona-krisen ud. De nye tiltag gælder foreløbig frem til 4. oktober og betyder, at der kun må være i alt 500 personer på Ceres Park og de andre superligastadions i Danmark.

Dermed er AGF tilbage ved de forhold, som klubben også afviklede de første kampe efter genåbningen af dansk fodbold tilbage i sommer, hvor AGF først spillede uden publikum og derefter senere for 500, indtil vi fik tilladelse til de 8.500, der har været reglen det senere stykke tid.

Billetsalget til kampen mod OB skulle være åbnet på mandag, men bliver i sagens natur ikke åbnet.

- Vi har tidligere i dag åbnet for, at vores sæsonkortholdere kan hente billetter. Dette er også standset og de billetter - som sæsonkortholdere har nået af afhente - bliver annulleret, skriver AGF på klubbens hjemmeside.

AGF skal nu have fundet ud af, hvordan klubben bedst håndterer de nye restriktioner og vender snarligt tilbage med mere information.

AGF beklager overfor alle, der bliver berørt af disse nye restriktioner fra myndighederne.

- Vi kommer til at savne vores publikum 27. september, hedder det i opdateringen på AGF.dk.

De nye restriktioner betyder i øvrigt også, at lokalopgøret mod Randers FC på søndag også kun bliver besøgt af 500.

Annonce

Kritik efter sejr over Vejle

AGF modtog en del kritik efter klubbens 4-2 sejr over Vejle mandag aften. Kritikken gik på, at tilskuerne i fan-afsnittet stod for tæt, ligesom der også var kritik af spillerne, der efter kampen fejrede sejren sammen med fansene.

Fejringen foregik på løbebanen, hvilket var en omgåelse af reglerne for afvikling af kampen.

AGF evaluerede efterfølgende kampens gennemførsel og erkendte, at Vejle-kampen gav anledning til at stramme op på nogen af retningslinjerne på Ceres Park.

- Der var perioder i kampen, hvor vores fans i stemningsafsnittet stod op og derfor også var for tætte. Og det er ikke godt nok. Det følger vi op på i dialog med vores fans, så vi sikrer, at det ikke sker igen, fortalte sikkerhedschef i AGF, Morten Bjørkmann.

De nye restriktioner har dog umiddelbart ikke noget med Vejle-kampen at gøre, men bunder udelukkende i et stigende antal corona-smittede, og en deraf følgende frygt for at smittestigningen tager overhånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce