Annonce
Østjylland

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Sogn er rykket et skridt tættere på nedlukning

Selvom flere og flere århusianere bliver vaccineret bliver der stadig registreret mange smittede. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Var grænserne for - hvornår et sogn lukker ned - ikke blevet hævet ville der lige nu være fire tvangsnedlukkede århusianske sogne.

AARHUS: Mandag udtrykte stadsdirektør og leder af kommunens kriseledelse Niels Højberg forsigtig optimisme omkring corona-situationen i de lukningstruede århusianske sogne - Vor Frue Sogn og Aarhus Domsogn.

I førstnævnte, der også samtidig er det hårdest ramte, var incidensen - altså antal smittede per 100.000 indbyggere - faldet en smule, og det kunne ligne at kurven var ved at knække.

Tirsdag er kurven imidlertid vendt igen og har endnu engang kurs i den forkerte retning. I Vor Frue Sogn er incidens nu på 893,52. Stiger den til 1.000, lukker sognet.

Annonce

I Aarhus Domsogn er incidensen nu på 704,32 og har således lidt længere snor at give af.

I begge sogne er tallene for de to andre parametre, der afgør om et sogn bliver tvangsnedlukket, allerede for høje og ovenikøbet steget i forhold til mandagens opdatering fra Statens Serum Institut.

Corona i Vor Frue Sogn og Aarhus Domsogn

Et sogn tvangsnedlukkes, hvis incidensen i sognet er på mindst 1.000, antallet af nye smittede er på 20 eller derover og positivprocenten er mindst 3,0.

Vor Frue Sogn:

 • Incidens: 893,52
 • Nye smittede: 156
 • Positivprocent: 5,78

Aarhus Domsogn:

 • Incidens: 704,32
 • Nye smittede: 109
 • Positivprocent: 4,40

Sankt Markus Sogn:

 • Incidens: 595,71
 • Nye smittede: 53
 • Positivprocent: 4,0

Langenæs Sogn:

 • Incidens: 554,22
 • Nye smittede: 37
 • Positivprocent: 4,69

Skulle det ende med en nedlukning i Vor Frue Sogn, betyder det, at både Aros og Aarhus Musikhus må lukke. Ifølge Niels Højberg er alt forarbejdet til at søge om dispensation til straks at genåbne de store kulturinstitutioner dog på plads, og kan omgående blive sendt af sted til Styrelsen For Patientsikkerhed, hvis det bliver nødvendigt.

Igen over 100 nye smittede

Grænserne for hvornår et sogn tvangsnedlukkes blev forhøjet fredag 16. juli. Var det ikke sket - og de gamle grænser stadig havde været gældende - ville der lige nu have være fire lukkede århusianske sogne. Udover Vor Frue Sogn og Aarhus Domsogn er også Sankt Markus Sogn og Langenæs Sogn over de gamle grænser, mens både Sankt Johannes Sogn, Lucas Sogn og Hasle Sogn er tæt på.

I Aarhus Kommune er antallet af nye corona-smittede tirsdag en anelse lavere, end det var mandag. 107 lyder tallet på ifølge Statens Serum Institut. Dermed har antallet af nye smittede været over 100 i Aarhus Kommune i otte af de seneste ni døgn.

I kommunerne rundt om Aarhus er der registreret 9 nye i Favrskov, 8 i Skanderborg, 4 i både Norddjurs og Syddjurs og 3 i Odder.

Region Midtjylland melder fem indlagte på grund af corona, hvilket er en færre end mandag.

Selvom Vor Frue Sogn nærmer sig grænsen for en automatisk nedlukning, bør borgerne i sognet ikke være bekymret. De borgerlige partier i Folketinget vil nemlig helt have grænsen fjernet. Radio4 Morgen taler med Kim Valentin (V), fungerende politisk ordfører, om hvorfor grænsen bør fjernes. Hør interviewet herunder.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce