Annonce
Horsens

Corona udsætter konfirmationer: Nu er Horsens Provsti klar med nye datoer

På grund af coronakrisen har kirkerne valgt at udskyde årets konfirmationer til efter sommerferien. Horsens Provsti er nu klar med nye datoer til konfirmanderne. Arkivfoto: Martin Ravn
På grund af bekymringen for coronasmitte har kirkerne valgt at udskyde konfirmationer til efter sommerferien. Horsens Provsti er nu klar med nye datoer.
Annonce

Horsens: Massevis af unge i Horsens Provsti må - som i resten af landet - kigge langt efter den konfirmationsfest, som de skulle have holdt i løbet af de kommende uger og måneder.

På grund af corona-situationen har Kirkeministeriet nemlig besluttet, at alle konfirmationer skal udskydes. Og efter flere hektiske dage med møder er planen for de horsensianske konfirmander nu klar. Konfirmationerne udskydes til august og september.

- Egentlig var udmeldingen i første omgang, at alle konfirmationer skulle udskydes til efter påske. Men det ser desværre ikke længere ud til, at det er nok. Hvis vi valgte at flytte konfirmationerne til maj og juni, kunne vi risikere, at vi skulle til at flytte dem igen. Det er jo ikke spor sikkert, at verden er normal igen til den tid, og derfor vælger vi at udskyde konfirmationerne til efter sommerferien for at give ro, forklarer provst i Horsens Provsti Annette Bennedsgaard.

Det handler meget om relationen mellem præsterne og de unge. De bliver nødt til at se hinanden i øjnene inden konfirmationerne. Og der skal nok også bruges tid på at forberede konfirmationsgudstjenesterne, hvor konfirmanderne plejer at bidrage på forskellig vis.

Annette Bennedsgaard, provst Horsens Provsti

Annonce

Skal se hinanden i øjnene

Hun fortæller, at provstiet endnu ikke har nået at tage stilling til, hvordan man skal gøre med konfirmationsforberedelsen, når konfirmationerne udskydes så længe.

- Det har vi simpelthen ikke lavet en plan for endnu. Vi har ikke haft lejlighed til at mødes med præsterne, så det må vi forholde os til senere, siger Annette Bennedsgaard.

Hun understreger dog, at der nok skal blive i hvert fald en form for opsamling mellem præster og konfirmander.

- Det handler meget om relationen mellem præsterne og de unge. De bliver nødt til at se hinanden i øjnene inden konfirmationerne. Og der skal nok også bruges tid på at forberede konfirmationsgudstjenesterne, hvor konfirmanderne plejer at bidrage på forskellig vis, siger provsten.

Annonce

Kontakt med mange forældre

Annette Bennedsgaard fortæller, at afgørelsen om at udskyde konfirmationerne i flere måneder formentlig kommer som en lettelse for både præster, konfirmander og forældre.

- De fleste er jo pragmatikere, når det gælder det her. De sætter pris på den symbolske handling omkring konfirmationen, men vil også gerne have det med fester og gæster til at gå op. Præsterne har fortalt mig, at de de seneste dage har været i kontakt med rigtig mange konfirmandforældre, som har søgt et svar på. hvad de skulle gøre, så det er rart at få en afklaring, siger Annette Bennedsgaard, der understreger, at forældre og konfirmander tager den særlige situation pænt.

- Jeg har indtryk af, at de fleste har det sådan, at "når det nu ikke kan lade sig gøre, så er det sådan, det er", siger hun.

Alle konfirmanders forældre vil blive kontaktet direkte af præsterne, og derudover ligger de nye konfirmationsdatoer nu på sognenes hjemmesider og på Horsens Provstis hjemmeside, oplyser provsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kåre Mølbak kan ikke anbefale fase 4 af genåbning

Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Horsens

AC Horsens forlænger med James Gomez

Annonce