Annonce
Horsens

Corona-udbrud sendte borgere i kommunal isolation: Antallet af nye smittede fortsætter nedad

Det daglige antal af nye smittede fortsætter sin tilbagegang. Arkivfoto: Morten Pape
Sidste uges mange covid-19-smittede har betydet, at fire borgere sagde ja til at komme i isolation, udbudt af kommunen. Tirsdag fortsætter antallet af nye tilfælde med at falde.
Annonce

Horsens: I forbindelse med sidste uges store smitteudbrud i Horsens Kommune fortalte borgmester Peter Sørensen (S), at kommunens vigtigste rolle i forløbet var at sørge for isolationspladser, hvis borgere fik brug for det.

Borgmesteren oplyser tirsdag, at det seneste, han er bekendt med, er, at fire borgere fra Horsens Kommune takkede ja til tilbuddet om at komme i isolation.


Hvis der for eksempel er to smittede og en rask i en husstand, kan enten den raske eller de smittede vælge at isolere sig, og til det har vi både faciliteter til smittede og ikke-smittede.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Hvis der for eksempel er to smittede og en rask i en husstand, kan enten den raske eller de smittede vælge at isolere sig, og til det har vi både faciliteter til smittede og ikke-smittede, siger Peter Sørensen, der ikke ved, om de fire borgere stadig er i isolation.

Isolationsmuligheden tilbyder Horsens Kommune i samarbejde med Hedensted, Odder og Skanderborg, og lokalerne ligger i sidstnævnte kommune.

Annonce

Dalende smittetal

Horsens Kommune ligger stadig i top 10 over kommuner i Danmark med flest covid-19-smittede den seneste uge.

Det skyldes dog, at de mange konstaterede tilfælde i sidste uge stadig tæller med i statistikken, for det daglige nye antal er på vej nedad. Således blev der fundet 16 nye smittede søndag, otte mandag, og tirsdag er kommunen nede på seks.

Det viser de seneste oplysninger fra Horsens Kommune og Statens Serum Institut.

Incidenstallet, der viser antallet af konstaterede tilfælde den seneste uge per 100.000 indbyggere, ligger på 130 og langt over bekymringsgrænsen på 20. Fortsætter tirsdagens tendens de næste tre-fire dage, vil incidenstallet falde væsentligt.

Af tirsdagens seks tilfælde er fire fra 8700 Horsens, mens 8740 Brædstrup og 8751 Gedved deles om de andre to. Fire er i alderen 30-60 år, og to er under 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce