Annonce
Hedensted

Corona-trætte unge tager revanche: Skoleleder sender bekymringsbrev

De unge skal have lov til at feste, uden at der er voksne til steder, mener skoleleder Jakob Preuthun, men de skal vide, at der er grænser og regler, der skal overholdes. Det sidste har nogle af de ældste skoleelever slækket på efter corona-nedlukningen, oplever han.  Arkivfoto: Søren E. Alwan
Skoleleder i Lindved Jakob Preuthun er bekymret over den adfærd, en gruppe af unge har udvist efter corona-nedlukningen. Han opfordrer alle udskolings-forældre til at holde ekstra godt øje med deres teenagere hen over sommeren.
Annonce

Lindved: Svineri og glasskår i parken, ulovlig knallertkørsel på stier, og unge, der ikke vil følge regler og anvisninger på skolen.

Det er den virkelighed, Lindveds lokalrådsformand Max Matthäi og skoleleder Jakob Preuthun lige nu oplever, og de er bekymrede.


Det har ikke været lige let for alle i udskolingen at vende tilbage til skolen efter corona- nedlukningen.

Jakob Preuthun


Skolelederen har netop sendt et brev ud til alle forældrene i udskolingen, hvor han opfordrer til, at de holder ekstra godt øje med deres unge hen over sommeren.

- Vi har på skolen oplevet, at mange unge har haft svært ved at indordne sig efter corona-nedlukningen. Nogle har i perioden, hvor de har været hjemme, tillagt sig nogle uhensigtsmæssige vaner, og det har givet konflikter på skolen, siger Jakob Prethun.

Annonce

Bølgerne går højt

Han fortæller, at der er elever, som har forladt skolen i frikvarterene og ikke vil rette sig efter det, lærerne siger, og i øvrigt har en meget negativ attitude.

- Det er selvfølgeligt langt fra alle elever, der har denne opførsel, men på vej mod en sommerferie er vi bekymrede for de unge. Specielt hvis det er den holdning, der kommer til at præge en sommer, hvor mange nok bliver hjemme, og der derfor vil være flere unge mennesker i byens frirum om aftenen og i weekenderne, siger Jakob Prethun.

Lokalrådsformand Max Matthäi fortæller, at nogle af de unges grænseoverskridende opførsel også kommer til udtryk i lokalmiljøet.

- Vi har problemer i Tingparken, hvor primært unge mennesker fra udskolingen holder fest i weekenderne og efterlader svineri og glasskår. Det får bølgerne til at gå højt her i byen, siger lokalrådsformanden.

Annonce

Hold øje med disse faresignaler

Jakob Preuthun håber, at forældrene vil tage en snak med deres unge, så problemerne ikke eskalerer.

- Det er naturligt, at de unge gerne vil have et frirum, hvor de kan være sammen uden voksenopsyn, og det skal de også have lov til, men vi ser som professionelle lige nu nogle reaktioner, der ikke er i orden. Der er i øjeblikket en festkultur blandt de unge, og rygter vil vide, at der nydes mere end alkohol og almindelig tobak, siger Jakob Preuthun.

SSP-koordinator i område Vest, René Rørvig, bekræfter, at der er en smule øget aktivitet blandt de unge i lokalområdet i øjeblikket, og også han mener, at det er en god idé med ekstra årvågenhed hos forældrene.

- Det handler om at være opmærksom på, hvor ens unge er, og måske gå en tur om aftenen forbi det sted, de holder til, siger René Rørvig.

Derudover oplister han en række faresignaler, man som forældre skal være opmærksom på: Stigende trafik på mobilepay, oftere lukket dør til teenageværelset, mange nye ansigter i vennekredsen, og det at være mere væk hjemmefra end normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce