Annonce
Horsens

Corona-test på skolerne er kommet godt fra start - nu håber kommunen, at man snart kan selvteste

Corona. Test på Falck-stationen i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
I den første uge blev der foretaget omkring 400 test af personalet på de horsensianske skoler - og det er godkendt, lyder det fra kommunen.

Horsens: Der blev foretaget omkring 400 i uge 8 og formentlig lidt flere i uge 9.

Sådan lyder status fra Susanne Strandbjerg, der er administrationschef i Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune efter de første to uger med podeteams på skolerne.

Mandag i uge seks slog skolerne dørene op for de yngste elever - og det fik Horsens Kommune til at sætte gang i arbejdet med at gøre det lettere for lærere og pædagoger at blive testet to gange om ugen - så både forældre, børn og personale på skolerne kunne være trygge ved skolernes opstart efter mange ugers corona-nedlukning.

Og indtil videre er det gået rigtig fint med at få sat systemet, der gør, at personalet på skolerne kan tilbydes test på deres arbejdsplads to gange ugentligt, i gang.

- Vi er kommet rigtig fint fra start. Vi har endnu ikke gjort op, hvor mange test der blev foretaget i uge 9 - men vi har en fornemmelse af, at det drejer sig om flere end i uge 8, hvor vi foretog omkring 400 test på skolerne, fortæller Susanne Strandbjerg, der også fortæller, at det er en blanding af ansatte på skolerne - og nyansatte, der er ansat særligt til at teste - der står for opgaven med at teste på skolerne.

- Det foregår på samme måde som på plejehjemmene, hvor man jo har været i gang med at teste i noget tid, siger Susanne Strandbjerg.

Annonce

Et tilbud

Tanja Nyborg, direktør i Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune, understreger, at det stadig er helt frivilligt, om lærerne vil lade sig teste på deres arbejdsplads - eller om de hellere vil frekventere et af de andre teststeder i kommunen.

- Det er helt op til den enkelte, om man vil benytte sig af tilbuddet, der netop er et tilbud. Der er også flere, der i stedet vælger at benytte sig af at tage hen på et privat teststed og få lavet en hurtigtest uden for arbejdstiden - eller vælger at få foretaget en pcr-test i det offentlige testspor, fortæller hun.

Fredag blev poderne, der står for at teste på skolerne, undervist i den nye og mere skånsomme testmetode, som betyder, at man kan nøjes med at stikke en vatpind få centimeter ind i næsen på den, der skal testes - og ikke som hidtil langt ind.

- Og det er vores forventning, at skiftet til den mere skånsomme test gør, at flere vil benytte sig af muligheden for at blive testet i denne uge, siger Susanne Strandbjerg, der også påpeger, at udviklingen på området går meget stærkt i øjeblikket.

- Der er også forlydender om, at vi måske kan komme i gang med selvtest - både af lærere og elever. Det er klart, at det ville lette meget ude på skolerne og gøre nogle ting lettere, så det er en udvikling, vi følger nøje, siger hun, der understreger, at en sådan omlægning vil komme til at ske på baggrund af anbefalinger fra sundhedsmyndighederne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Her er der ingen jubel over fremskudt genåbning: - Det var på høje tid

Annonce