Annonce
Ikast-Brande

Corona-tallet svinger op og ned

Håndsprit er stadig en højaktuel vare i Ikast-Brande Kommune. Arkivfoto: Søren E. Alwan.
Annonce

Ikast/Brande: Corona-smittetallet i Ikast-Brande Kommune svinger op og ned i denne tid. I begyndelsen af sidste uge røg Ikast-Brande Kommune over den kritiske grænse, der af sundhedsmyndighederne er defineret som mere end 20 covid-19-smittede pr. 100.000 indbyggere (0,2 promille af befolkningen), men nu falder smittetallet i Ikast-Brande igen en smule.

Mere end otte positive corona-test indenfor en uge er nok til, at Ikast-Brande Kommune ryger over den kritiske grænse, og torsdag 3. september steg tallet til 12. Siden er en del af de først registrerede positive tests blevet så gamle, at de ikke længere tæller med i statistikken over nysmittede, og derfor er Ikast-Brande nu igen røget ud af listen over kommuner med et kritisk højt smitteniveau.

Som det fremgår af tallene, skal der dog ikke meget til, før kommunen ryger over den kritiske grænse igen, så derfor opfordrer kommunen til, at man fortsat er meget opmærksom og holder afstand, afspritter hænder og lignende.

"Vi er nu kommet lige under den bekymringsgrænse, som sundhedsmyndighederne holder særligt øje med. Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt os fastholde vores tiltag omkring test af plejepersonalet lidt tid endnu, da situationen hurtigt kan vende. Det er meget vigtigt, at vi alle stadig er meget opmærksomme og passer på hinanden", lyder meldingen fra kommunens hjemmeside.

Her opfordres borgerne også til at hente app'en Smittestop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Livsstil

Piloten landede som præst

Annonce