Annonce
Ikast-Brande

Corona-tal med store udsving

Uhre sogn er kommet i rødt, da tre nye smittetilfælde indenfor syv dage får incidenstallet i vejret. Grafik: Ikast-Brande Kommune

Ikast/Brande: Op til pinse kunne Brande for første gang i et stykke tid meldes fri for corona-smitte, men den seneste uge har budt på flere smittetilfælde i både Brande og Uhre. Blåhøj meldes til gengæld igen fri for smittetilfælde.

Søndag 30. maj opgjorde Ikast-Brande Kommune selv det testkorrigerede incidenstal (antal konstaterede smittetilfælde de seneste syv dage pr. 100.000 indbyggere) til 81, men der har været store udsving i tallet siden Kristi Himmelfartsdag, hvor det rundede 150. Siden har det været nede på 50 for så igen at stige en smule.

Ikke mindst fordi der den seneste uge er 11 personer, der er blevet testet positive i Brande, men også Uhre, som ellers i lange perioder har været helt fri for smittetilfælde, er kommet med på kortet.

Annonce

Tre smittetilfælde indenfor en periode på syv dage medfører på grund af sognets relativt lave indbyggertal et incidenstal på 611, hvilket isoleret set er nok til en nedlukning af sognet. Med 3,1 er positivprocenten i Uhre er også lige præcis over grænsen for en automatisk nedlukning, som går ved 3, men til gengæld er man et godt stykke fra at opfylde det tredje kriterie, som er, at der skal være konstateret mindst 20 smittetilfælde i et sogn indenfor en uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Ulykke i Odder skaber lange køer

Odder

Sur smiley til restaurant i Odder

Hedensted For abonnenter

Mor til krænket dreng: Min søn kom og fortalte, at der var blevet pillet ved ham...

Annonce