Annonce
Læserbrev

Corona. Statslige investeringer kan sikre østjyderne mod fyringer og konkurser

Annonce

Læserbrev: Vi står midt i en dyb krise. Corona-pandemien har medført, at store dele af landet er lukket ned. Det har store økonomiske konsekvenser for de danske virksomheder, som kan se omsætningen falde og i sidste ende kan se sig nødsaget til at skille sig af med medarbejdere. Også de østjyske virksomheder er hårdt ramt og står midt i en usikker tid. Selvom der allerede er vedtaget store hjælpepakker i folketinget til erhvervslivet, som skal hjælpe med at holde hjulene i gang gennem krisen, så er der behov for, at vi gør endnu mere.

Fra den 8. marts og frem til den 1. april, er der 10.505 østjyder, der har mærket konsekvensen af krisen og har måttet melde sig ledige. Det er en stigning i antallet af ledige i Østjylland på 31 procent. Alene onsdag den 1. april, var der 1303 nytilmeldte ledige østjyder. På den samme dag, blev der slået 131 nye stillinger op. Man skal ikke være noget matematisk geni, for at se, at der er noget, der ikke hænger sammen. Vi er nødt til at gøre mere for at holde hånden under virksomheder og arbejdspladser.

En god løsning er, at der igangsættes flere anlægsinvesteringer i hele landet, som kan understøtte vækst og arbejdspladser i bygge- og anlægsbranchen, som i øjeblikket er hårdt presset. Kommunerne og regionerne har allerede taget fat, og nu er det på tide, at staten også bidrager. Derfor forslår Venstre at fremrykke statslige investeringer i veje, almene boliger og havvindmøller.

Med en række store projekter, der kan styrke infrastrukturen, skabe vigtige renoveringer af de almene boliger og fremskynde etablering af nye havvindemølleparker, kan vi holde hånden under arbejdspladserne, samtidig med at vi styrker den grønne omstilling og binder Danmark bedre sammen. Det vil naturligvis også omfatte anlægsinvesteringer i Østjylland, hvor eksempelvis udvidelse af E45, vil være et af de oplagte projekter at tage fat på.

I Venstre er vil klar til at gøre, hvad der skal til, for at holde hånden under de danske arbejdspladser. Vi har med Folketingets partier allerede aftalt, at vi er klar til at afsætte et trecifret milliardbeløb til yderligere initiativer. Det er Venstre klar til at handle på med et ganske konkret forslag om fremrykning af statslige investeringer og anlægsprojekter. Vi håber, at regeringen vil komme til forhandlingsbordet, så vi kan få gang i nogle projekter hurtigst muligt.

Troels Lund Poulsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce