Annonce
Ikast-Brande

Corona: Skolerne lukkes ned

Skolerne lukker ned på grund af coronavirus. På Nørre Snede Skole var kun et fåtal af eleverne mødt op torsdag. Arkivfoto: Mette Mørk
Mange elever holder sig hjemme allerede nu. Kun få elever var dukket op.
Annonce

Brande/Nr. Snede: Onsdag aften oplyste statsminister Mette Frederiksen, at alle skoler landet over vil blive lukket ned med virkning senest fra på mandag og to uger frem i forsøget på at bremse udbredelsen af Covid-19 (Corona-virus).

Samtidig opfordrer myndighederne til, at børn holdes hjemme allerede nu så vidt det er muligt.

Skolerne i Brande-området er naturligvis også omfattet af denne beslutning, og her arbejder man på at tømme skolerne for elever allerede i dag torsdag.

Præstelundskolens skoleleder, Klaus Toft Høg, opfordrer således forældre til skolens elever om at holde deres børn hjemme torsdag og fredag - og hvis det ikke kan lade sig gøre at hente dem tidligst muligt.

Samme melding kommer fra Uhre Friskole: Skolen er ligesom børnehaven Uhrskoven principielt lukket fra på mandag.

- Fra mandag er det kun børn med forældre, som arbejder i sundhedssektor, beredsskab og ældresektor, som kan forvente delvist at passet deres børn, lyder det fra skoleleder Kent Lykke og souschef Jannie Jakobsen.

Annonce

Kun få i Nørre Snede og Ejstrupholm

Også på Nørre Snede Skole er man ved at gøre klar til nedlukning, og skoleleder Karl Plougstrup-Petersen oplyser, at rigtig mange forældre har fulgt opfordringen om at holde børnene hjemme:

- Der er i øjeblikket kun 25 elever på skolen, og fra femte klasse og opefter er der ingen, oplyser skolelederen.

Situationen var den samme på Ejstrupholm Skole. Her var kun 30 elever mødt op torsdag, oplyser skoleleder Helle Vammen.

På Gludsted Friskole var der torsdag morgen kun mødt en eneste elev, og eleven, der går i 0. klasse, blev sendt over i børnehuset, oplyser skoleleder Kim Lerche.

Friskolen i Thorlund var også nærmest lukket ned torsdag, hvor der kun var nogle få børn til nødpasning.

Tilsvarende var der på Klovborg Friskole kun mødt fem elever torsdag morgen, og senere på dagen var der kun tre, oplyser skolesekretær Inger Mølsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce