Annonce
112

Corona-ros til østjyderne: Politiet opfordrer dog til at løfte foden fra speederen

Politidirektør Helle Kyndesen holdt sidste lørdag pressemøde med borgmester Jacob Bundsgaard om coronasituationen i Østjylland. Siden da har politiet fået 20-30 henvendelser om dagen fra borgere, der er bekymret for, om forsamlingsforbuddet overholdes. Foto: Axel Schütt
Det er nogle travle uger for Østjyllands Politi, der har ekstra mandskab på gaden for at holde øje med, om corona-påbud overholdes. 20-30 henvendelser om dagen bliver det til. Men der efterforskes også stadig som vanligt, ligesom der er fartkontrol trods få bilister, lyder det fra politiet.
Annonce

ØSTJYLLAND: Endnu en uge med coronakrise går på hæld, og det blev en uge, hvor Østjyllands Politi igen fik et hav af henvendelser fra borgere, der var bekymret for, om forsamlingsforbuddet blev overholdt.

- Vi har nok fået 20-30 henvendelser hver dag, hvor borgere ringer ind og fortæller, at de har set noget, der ligner en overtrædelse. Langt de fleste handler om udendørsaktiviteter, hvor borgere er bekymrede for antallet af forsamlede. Vi følger op på de fleste, men når vi kommer ud til stedet, har der ofte ikke været et problem. Det kan godt være svært lige at vurdere antallet på en boldbane for eksempel, hvis man kører forbi i bil, siger politidirektør Helle Kyndesen fra Østjyllands Politi.

Kun ganske få gange har der været for mange samlet.

- Så tager vi en dialog med borgerne og beder dem om at sprede sig, og det efterkommes altid. Generelt kan jeg sige om den uge, der er gået, at østyderne skal have ros. De tænker sig om, holder afstand og forsamles ikke mere end 10 personer. Men nu kommer weekenden, igen med godt vejr, og så er det utrolig vigtigt, at vi fortsætter med at følge påbud og opfordringer, så vi kan bekæmpe denne virus, siger Helle Kyndesen.

Vi har nok fået 20-30 henvendelser hver dag, hvor borgere ringer ind og fortæller, at de har set noget, der ligner en overtrædelse.

Annonce

Lys i lukkede butikker

De fleste henvendelser kommer i Aarhus-området, fortæller politidirektøren.

- Vi får også enkelte henvendelser som går på de butikker eller restauranter, der ikke må have åbent. Men når vi har undersøgt det, viser det sig, at det er ejeren, der er i gang med oprydning eller i gang med at renovere noget, og så er forbipasserende blevet opmærksomme på, at der er lys et sted, hvor der burde være lukket.

Også i de kommende uger vil Østjyllands Politi være opmærksomme på parker, boldbaner og legepladser.

- Der findes så mange skønne områder både omkring Aarhus og i Østjylland generelt, så tag bilen og kør et sted hen, hvor der ikke kommer så mange og tag vandreturen der, lyder opfordringen.

Annonce

Kun vandpibe-bøder

Kun én gang er der delt bøder ud.

Det skyldtes, at ejeren af en vandpibecafe i det vestlige Aarhus åbent stik imod gældende regler. Der var 17 gæster i lokalet.

Ejeren af vandpibecafeen fik derfor en bøde på 5.000 kroner, mens de besøgende på stedet alle fik en bøde på 1.500 kroner for at overskride forsamlingsforbuddet.

- Det er imponerende, at det er de eneste bøder, vi har udstedt. Lad os holde fast i det, siger politidirektøren.

Et andet sted, hvor der til gengæld skrives en del bøder for tiden, er på de østjyske veje.

For i takt med at antallet af biler på vejene er dalet voldsomt, fordi mange arbejder hjemme, så er farten hos enkelte steget voldsomt.

- Vi ser i øjeblikket en del, der ikke bare kører for stærkt, men kører meget for stærkt. Og selvom vi har stor fokus på coronasituationen, så fortsætter vi altså også kontrollen på de østjyske veje. Og færdselsreglerne gælder stadigvæk, selv om der ikke er biler på vejene.

Torsdag eftermiddag var Østjyllands Politi blandt andet på Djurslandsmotorvejen, hvor det blev til i alt 13 sigtelser på cirka halvanden time. Fire bilister skal til en kontrollerende køreprøve, fordi de nu er blevet betinget frakendt kørekortet.

En af dem kørte hele 174 km/t på en strækning, hvor man må køre 110 km/t.

- Det er vigtigt at fortælle, at selv om vi har flere patrujler på gaden for at holde øje med corona-relaterede forhold, så foregår der altså stadig efterforskning, vi holder stadig øje med de kriminelle miljøer, og vi har stadig færdselskontrol på gaden, siger Helle Kyndesen.

Alt for høj fart på tomme veje

ØSTJYLLAND: Torsdag eftermiddag var politiet på Djurslandsmotorvejen, hvor det blev til i alt 13 sigtelser på cirka halvanden time. Fire bilister skal til en kontrollerende køreprøve, fordi de nu er blevet betinget frakendt kørekortet. En af dem kørte hele 174 km/t på en strækning, hvor man må køre 110 km/t.

Otte ”slap” med et klip i kørekortet. Den ene af dem nåede flere snakke med politiet, da han to gange på en time blev målt til at køre for stærkt på motorvejen. En enkelt bilist blev fanget med mobilen oppe ved øret.

I Odder tog en betjent på kontrol i civil patruljebil. Herfra målte han blandt andet en bilist til at køre 108 km/t i en byzone, og fem bilister kan se frem til klip i kørekortet for at køre for stærkt på landevejene omkring Odder.

Fredag 20. marts var den også gal. I tidsrummet kl. 20.06-23.59 målte Østjyllands Politi på Silkeborgvej i Aarhus – i en 50 km zone.

Her blev skrevet 47 sager fordelt på 10 klip, 3 frakendelser på 88,96 og 111 km/t.

Mads Møller var sidste lørdag i gang med at lukke de offentlige fitnessmaskiner i Riis Skov. Foto: Axel Schütt
Politidirektør Helle Kyndesen roser østjyderne i coronakrisen. Foto: Axel Schütt
En weekend med godt vejr venter. Derfor opfordrer Østjyllands Politi til, at vi stadig tænker os om, holder afstand og finder nye områder til vandreture, hvor der ikke er for mange mennesker. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce