Annonce
Hedensted

Corona-regning på børneområdet er gjort op: Ekstra personale, telte og håndsprit har kostet 5,8 mio kr.

De yngste klasser fik lov at komme i skole igen midt i april, men skolerne måtte lave en del forskellige tiltag for at begrænse risikoen for corona.-smitte. Håndsprit blev en naturlig del af hverdagen - og er det stadig. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der er stor forskel på hvor mange penge, de enkelte skoler og daginstitutioner har brugt på corona-tiltag, men alle bliver kompenseret krone for krone.

Hedensted: Det var langt fra en gratis omgang, da landets skoler og børnehaver - efter en periode med total nedlukning - åbnede op igen i april med en hel masse restriktioner.

Skrappe afstandskrav betød, at der mange steder var brug for mere personale og flere steder at opholde sig, og nye hygiejneregler medførte ekstra rengøring og indkøb af håndsprit i litervis.

Nu er regningen for forårets corona-tiltag på børneområdet gjort op, og i Hedensted Kommune beløber den sig til 5,8 mio. kr.

Annonce

Store forskelle

Beløbet dækker over store individuelle forskelle - hvor nogle skoler og børnehaver har haft ekstraudgifter for under 2000 kr., mens der i den dyre ende er brugt på hhv. 450.000 kr. og 750.000 kr. ekstra i perioden.

- Vi har kigget på tallene, og vi synes ikke, der er noget, der for alvor skiller sig ud. Der er forskel på, hvordan de enkelte skoler og institutioner har håndteret situationen, men det vigtige er, at det har været sikkert alle steder at sende sine børn afsted, siger Ole Vind (V), formand for udvalget for læring.

Annonce

Ikke slut endnu

Udvalget har besluttet, at alle skoler og institutioner bliver kompenseret for deres corona-udgifter krone for krone, fratrukket det beløb, der er sparet på madordninger og befordring til personalet.

Corona-regning på børneområdet

Løn: 3,8 mio. kr.

Hytter, telter, lokaler: 180.000 kr.

Etablering: 560.000 kr.

Andet, inkl. værnemidler: 1,3 mio. kr.

I alt: 5,8 mio. kr.

Hedensted Kommune får selv dækket udgifterne fra staten, som giver kommunen i alt 10,8 mio. til foreløbige merudgifter. Det beløb er dog ikke kun til børneområdet, men også fx ældreområdet.

- Vi ved ikke endnu, om beløbet kommer til at dække samtlige de ekstra omkostninger, vi har haft i kommunen, og vi tror heller ikke, vi er færdige med at bruge penge på corona-tiltag. Derfor har vi også i læringsudvalget bedt byrådet om, at vi må beholde en buffer, så vi har noget at dække ind med, siger Ole Vind.

Både vuggestuer, børnehaver og skoler er i dag tilbage på normalt program, men der bliver stadig brugt ekstra penge på fx håndsprit og i nogle tilfælde mundbind.


Vores skoler og institutioner har håndteret opgaven forskelligt, men det vigtige er, at det alle steder har været trygt at sende sit barn afsted.

Ole Vind (V)
Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Odder

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Annonce