Annonce
Horsens

Corona rammer festival: Wall of Sound 2020 er aflyst

Wall of Sound kunne - hvis den var blevet gennemført - have været en af få større musikfestivaler herhjemme i år. Nu bøjer Horsens-festivalen sig også for corona. Arkivfoto: Morten Pape
Der bliver ingen 2020-udgave af Horsens' bud på en moderne byfestival. Arrangørerne dropper årets udgave og flytter den næste år fra efterår til forår.
Annonce

Horsens: Der bliver ingen Wall of Sound-festival i Horsens i 2020.

Festivalen, der 4. og 5. september skulle have fundet sted i sin tredje udgave i parkområdet ved Fængslet, er blevet aflyst på grund af corona, oplyser borgmester Peter Sørensen i en pressemeddelelse.

Arrangørerne, der ud over kommunen tæller Fængslet og Horsens & Friends, havde længe satset på at kunne gennemføre festivalen som en af få herhjemme i år. Med stigende smittetryk er udsigten til lempelser af corona-restriktionerne imidlertid blevet gradvis dårligere i de senere dage. Det tager man nu konsekvensen af.

Annonce

- Det er ikke ansvarligt at gennemføre

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at festivalen aflyses. Men det er vores ansvar, at festivalen afholdes sikkert, forsvarligt og ansvarligt - både i forhold til artister, gæster og alle de frivillige. I lyset af den aktuelle situation må vi desværre indse, at det ikke er ansvarligt at gennemføre en festival, der samler rigtigt mange mennesker, udtaler borgmester Peter Sørensen om festivalen, der havde navne som Saveus, Hans Philip og Hugorm på plakaten.

Wall of Sound har det seneste par år samlet op mod 3000 publikummer, og de, der havde købt billet til 2020-udgaven, kan nu få pengene retur eller gemme billetten til næste år.

Annonce

Festival flytter

Vælger man at gemme billetten, skal man dog ikke vente til september med at komme til festival.


Vi har selvfølgelig kigget på de mange andre festivaler, der er rundt omkring i landet, og nu har vi fundet en weekend, som vi ser som en god anledning til at sparke sommeren godt i gang - og ikke som en afslutning på sommeren.

Michala Mellson, festivalleder


Arrangørerne har valgt at rykke afviklingen fra efteråret til foråret, fremgår det, og næste års festivaldage bliver 28. og 29. maj.

- Vi har selvfølgelig kigget på de mange andre festivaler, der er rundt omkring i landet, og nu har vi fundet en weekend, som vi ser som en god anledning til at sparke sommeren godt i gang - og ikke som en afslutning på sommeren. Det ser vi som en klar fordel, forklarer festivalleder Michala Mellson om flytningen, der også begrundes med et ønske om at fordele byens festivaler bedre.

I forvejen rummer sensommer og efterår både Horsens Middelalderfestival og Horsens Teaterfestival.

Wall of Sound har i sine to første udgaver været delvis ramt af dårligt vejr. Om vejrguderne har haft indflydelse på beslutningen om ændre datoer, fremgår ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce