Annonce
Østjylland

Corona-problemer i Aarhus: Hellere én restriktion for meget end én for lidt

Digital redaktør Tobias Heede Niebuhr. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Vi er slået helt tilbage til start. I Aarhus er vi ikke bare slået et par felter tilbage, vi er helt tilbage til foråret, hvor den massive nedlukning kom.

Det kan kun være den konklusion, man kan drage oven på de bekymrende tal for smittetrykket i Aarhus, der kun går i én retning i øjeblikket. Den forkerte.

Mange mennesker har slækket på forsigtigheden, lyder det flere kanter, blandt andet fra en læge på AUH, og samme indtryk har de fleste, der har bevæget sig udenfor de seneste uger. Det er naturligt, at man efter fem måneder kan nå at blive metaltræt af alle de nye vaner, som pludselig skulle være en del af hverdagen, når det hele samtidig går i den rigtige retning. Nu går det bare den anden vej i en rasende fart.

Så der skal tales med store bogstaver, og det skal gøres klart for enhver, at situationen i Aarhus er alvorlig, som også byens borgmester fortalte til pressemødet i Rådhusparken torsdag. Jo større bogstaver, man kan tale med jo bedre, hvis vi skal knække kurven, inden den går på himmelflugt i Aarhus.


Der skal tales med store bogstaver, og det skal gøres klart for enhver, at situationen i Aarhus er alvorlig


Hvis ikke smittetrykket topper i næste uge, som ledende overlæge Lars Østergaard fra AUH håber, ja, så må der endnu skrappere restriktioner til, og det er netop, hvad der kom fra Sundhedsministeren fredag.

Her præsenterede han 10 krav, der skal banke coronaen ned i Aarhus igen. Og det er lige, hvad der er brug for. Krav om mundbind, udskydelse af studiestart og opfordring til at undgå offentlig transport og arbejde hjemmefra kan lyde som voldsomme tiltag, men hellere én restriktion for meget end én for lidt, som situationen er nu.

De nye krav til byen er samtidig et glimrende eksempel på, at den regionale nedlukning, som flere gange har været nævnt som en mulighed de seneste måneder, kan være en god idé.

Der er ingen grund til at lukke hele landet ned, så længe det er Aarhus, der står for halvdelen af alle nye smittede i Danmark.

Forhåbentligt kan 14 dage med store restriktioner og masser af hjemmearbejde få byen på ret kurs igen, for de seneste dages tal for smittede er et skræmmende billede på, hvor hurtigt det kan gå galt, hvis vi siger pyt, puster ud og glemmer håndspritten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce