Annonce
Odder

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Det er et stykke tid siden, man kunne gå i Kvickly i Odder uden mundbind. Varehuset ville gerne fejre sin status som landets største i kæden med en masse tilbud, men det må vente lidt. Arkivfoto: Axel Schütt
Ligesom børnehaver og plejecentre er byens forretninger afhængige af medarbejdere i frontlinjen. Men nu giver corona-sygdommen mildere forløb, så ansatte hurtigere kan vende tilbage på arbejde.

Odder: Egentlig ville Kvickly gerne fejre nytåret med en masse gode tilbud. Men det er svært, når der både er lidt corona-smitte hos personalet, og der helst ikke skal stå alt for mange kunder tætpakket foran kasserne.

- Det er træls, vi tør ikke give den alt for meget gas med tilbud i avisen. Vi har løbende haft fem-ti medarbejdere, der på skift har været væk, og så kom der lige et boom efter nytår, hvor alle de unge var væk. Dem, der bliver ramt, skal jo være hjemme, siger Arne Sørensen, der er direktør i Kvickly Odder.

Jeg synes, at vi passer godt på hinanden og på kunderne.

Arne Sørensen, direktør i Kvickly

I en årrække var varehuset i Odder det største i Kvickly-kæden, men mistede titlen i 2018 og 2019. Nu sidder den igen mere end solidt på forretningen i Odder.

Annonce

- Derfor havde vi drømt om at fejre det med et ordentligt bang for at sige tak til kunderne. Men vi er rimelig strikse. Hvis medarbejdere er i tvivl, må de blive hjemme, til de har fået de test, de skal have. Både for vores egen skyld og for kundernes, de skal trygt kunne handle her, siger Arne Sørensen.

Odder var epicenter

Før jul udviklede Odder Kommune sig nærmest til et epicenter med en høj grad af coronasmitte, og på et tidspunkt var mange elever og lærere på Parkvejens Skole smittede. Og kommunen holder hele tiden øje med tallene i sit kriseberedskab, der jævnligt mødes.

En del af kommunens funktioner har ligesom et varehus brug for ansatte i frontlinjen såsom på plejecentre, i børnehaver og på skoler. Dem, der kan arbejde hjemme, gør det, så rådhuset er næsten tomt. Men der er medarbejdere i Jobcenteret og i Borgerservice til at betjene de borgere, der har behov for det.

- Vi slap nogenlunde heldigt hen over jul og nytår uden at nærme os de trælse beslutninger om at gå i nødberedskab. Vi holder skansen, og der ikke ikke nogen, der hænger i bremsen. Men nogle af vores daginstitutioner har ikke mange ansatte og kan hurtigt komme i sådan en situation, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

Så mange har været smittet

Statens Serum Institut har opgjort, hvor mange der er blevet testet positiv i en pcr-test siden 27. januar 2020.

I Odder Kommune er det 2914 borgere ud af en befolkning på 23.251 indbyggere.

Det svarer til en samlet incidens på 12.533 smittede pr. 100.000 borgere, og det er lidt mindre end i vores nabokommuner Aarhus (17.148), Skanderborg (13.472) og Horsens (13.952)

Kommunen har fået en masse kviktest, der bruges til børn og medarbejdere, og i Sundhed og Omsorg er de ansatte i længere tid blevet testet. På den måde er det hele tiden muligt at tage en selvtest, så man godt kan gå på arbejde, selv om man er lidt snottet eller har lidt hovedpine - bare det ikke skyldes corona.

Men Kvickly må ligesom kommunens andre arbejdspladser se frem til, at antallet af smittede nok ikke falder med det samme.

Annonce

Færre alvorligt syge

- Vi har 58 smittede i dag mod 48 i går, så jeg forventer, at incidensen vil stige. Vi har nogenlunde samme niveau af nye smittede, 30-60 personer dagligt, så incidensen bevæger sig omkring 1500-1600 (pr. 100.000 borgere, red.) Men de, der bliver syge, har et mildere forløb, og det er stort set kun uvaccinerede, der bliver indlagt. Og dem, der bliver smittet, vender hurtigere tilbage, siger Henning Haahr.

Og ligesom hos kommunen indretter Kvickly sig.

- Hvis der er fem væk fra kasselinjen, så må andre træde til. Det er træls, men vi får det til at fungere. Vores frygt har været, at vi skulle lukke hele afdelinger, men det har vi ikke været ude for. Nu håber vi, at det klinger lidt af. Vi går også med masker, og jeg synes, at vi passer godt på hinanden og på kunderne. De er også gode til at holde afstand, siger Arne Sørensen.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce