Annonce
Horsens

Corona præger hverdagen på det lokale hospital, men der er få smittede eller indlagte

Regionshospitalet Horsens er ikke blevet udfordret på kapaciteten i lang tid i forbindelse med Covid-19. Heller ikke nu med flere omkringliggende kommuner, som er ramt, er Horsens blevet udfordret endnu. Foto: Morten Pape
Regionshospitalet Horsens er ikke presset af, at omkringliggende kommuner er hårdt ramt af corona-virus.
Annonce

Horsens: Smittestigningen i Aarhus har ikke ført til flere smittede eller indlagt på Regionshospitalet Horsens. Til gengæld er kapaciteten for testmuligheder i Horsens øget markant, og flere kommer forbi hospitalets podningstelt, fortæller lægefaglig direktør på Regionshospitalet, Nils Falk Bjerregaard.

- Der kommer væsentligt flere forbi podningsteltene lige nu, end der tidligere har gjort, men generelt på hospitalet er der ikke stort tryk på nu. Vi oplever ikke særlig mange smittede, og vi har i en lang periode næsten ingen haft indlagt, siger Nils Falk Bjerregaard og forklarer yderligere om situation:


Vi har kapaciteten lige nu til også at hjælpe Aarhus med udredningspatienter. Det kan både være med Covid-19 eller andre typer af undersøgelser, hvor vi kan hjælpe til med, at de ikke bliver for presset til at kunne følge med.

Nils Falk Bjerregaard


- Vi har kapaciteten lige nu til også at hjælpe Aarhus med udredningspatienter. Det kan både være med Covid-19 eller andre typer af undersøgelser, hvor vi kan hjælpe til med, at de ikke bliver for presset til at kunne følge med.

Annonce

Retningslinjer er indført

Med undtagelse af de første uger af pandemien har hospitalet derfor ikke været rendt over ende.

Region Midtjylland har dog indført de samme restriktioner for besøg på samtlige midtjyske hospitaler. Det sker som følge af stigningen i regionen, men kommer ifølge Nils Falk Bjerregaard også for at sikre enslydende retningslinjer i regionen.

- Vi deler mange patienter med Aarhus og omegn, så de skal også opleve, at det er de samme retningslinjer, der bliver fulgt, for ikke at gøre nogen nervøse eller forvirrede, siger Nils Falk Bjerregaard.

Retningslinjerne siger blandt andet, at maksimum én pårørende må komme på besøg ad gangen. Samtidig får de pårørende mundbind på hospitalet, hvis de ikke selv har et med, og i Horsens er der lukket for så mange indgange som muligt for at holde overblik over, hvem der kommer ind. Desuden skal man have en negativ test for Covid-19 inden for de seneste 72 timer for at komme ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce