Annonce
Horsens

Corona på plejehjem: Nu er Præsthøjgårdens beboere hårdest ramt

Kampen mod smitteudbrud med covid-19 på plejecentret Lindehøj har haft effekt, så antallet af smittede er dalet markant den seneste uge. Foto: Mette Graugaard
På plejecentret Lindehøj er antallet af smittede beboere og medarbejdere dalet i løbet af ugen, mens smitten forhåbentlig har toppet på Præsthøjgården.

Horsens: På plejecentret Lindehøj daler antallet af beboere og medarbejdere, der er smittet med covid-19, mens tallet er steget på Præsthøjgården i løbet af den seneste uge.

Status fra sundheds- og ældrechef Charlotte Gjørup lyder onsdag eftermiddag, at der er fem beboere på Lindehøj, som stadig er i isolation på grund af smitte med covid-19. Det er beboere i de almindelige plejeboliger. Her er der ligeledes fem medarbejdere, der er sygemeldt på grund af smitte.

Dertil kommer 10 medarbejdere i demensafsnittet Drivhuset, som er er sygemeldt på grund af smitte.

Annonce

- Jeg forventer, at nogle af de medarbejdere snart er klar til at vende tilbage til arbejdet, siger sundheds- og ældrechefen.

For en uge siden var der alt 51 smittede beboere og medarbejdere på Lindehøj Centret, så smitten er altså mere end halveret.

17 smittede på Præsthøjgården

Mens smitten er dalet på plejecentret i den nordøstlige del af byen, er det gået den anden vej i sydbyen på plejecentret Præsthøjgården i løbet af den seneste uge. Her er smitteudbruddet lokaliseret til én afdeling.


Det har været stabilt hen over weekenden, og i dag er ni beboere og otte medarbejdere testet positive med smitte.

Charlotte Gjørup


- Det har været stabilt hen over weekenden, og i dag er ni beboere og otte medarbejdere testet positive med smitte, fortæller Charlotte Gjørup.

Hun oplyser, at det er det højeste antal smittede på Præsthøjgården.

Annonce

Ved ikke hvor smitten kommer fra

Indsatsen for at bekæmpe smitteudbruddene er sket i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har uddelt stor ros til den lokale håndtering af situationen.

På Lindehøj blev alle beboere og medarbejdere testet lørdag 19. december, efter en medarbejder var testet positiv. I første omgang udløse det kun negative test. Men snart vendte udviklingen, og antallet af smittede steg i de almindelige plejeboliger på Lindehøj, som i snart en måned har haft coronasmitte huset.

Hvordan smitten er kommet ind på de to plejecentre, har kommunen ifølge Charlotte Gjørup ingen viden om.

- Både ledere og medarbejdere har gjort et fantastisk stykke arbejde, lyder rosen fra chefen, som oplyser, at medarbejderne på Præsthøjgården har kunnet klare plejeopgaverne selv, mens det mere omfattende smitteudbrud på Lindehøj har krævet hjælp af ekstra hænder udefra.

Ud over Lindehøj og Præsthøjgården har der tidligere været smitte på Dronning Ingrids Hjem i Brædstrup, men det er et afsluttet kapitel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce