Annonce
Horsens

Corona og en konkurs har kostet på bundlinjen hos kølergigant

Coronaen i foråret og en konkurs hos en stor kunde i vindmøllesektoren kunne mærkes hos Nissens, der har lavere indtjening og overskud i seneste regnskabsår. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kølerkoncernen Nissens har haft et godt år, når det gælder reservedele, men i afdelingen for kølersystemer har der været store bump på vejen i seneste regnskabsår.
Annonce

Horsens: Nissens med hovedsæde i Horsens kommer ud af seneste regnskabsår med et plus før skat på 143 millioner kroner - noget lavere end året før.

Den lokale kølergigant, der næste år kan fejre 100-års-fødselsdag, landede et overskud på 205 millioner kroner i 2018/2019.

Virksomheden opererer med to lige store forretningsenheder. Den ene er Nissens Cooling Solutions, designer og fremstiller køleløsninger til primært vindindustrien. Her betegnes regnskabsåret, der løber til og med april i år, som utilfredsstillende.

- I Nissens Cooling Solutions har forskellige hændelser influeret på forretningens drift og resultater i det forgangne år. Engangseffekter af kundeforhold, toldmure, covid-19 samt en større intern transformation i vores globale produktion er alle forhold, der påvirker vores bundlinjeresultat, siger adm. direktør Mikkel Krogslund Andersen i en pressemeddelelse.

Nissens er ifølge Børsen særligt ramt af en konkurs hos den tyske vindmøllegigant Senvion i 2019. Senvion var en stor kunde, og konkursen resulterede både i tab og tabt omsætning.

Mikkel Krogslund Andersen udtrykker dog optimisme, når han ser fremad:

- Det er tydeligt, at køling bliver mere og mere afgørende i både vindsegmentet og en række industrisegmenter, og derfor har vi fastholdt vores fokus på at øge vores produktionskapacitet og investere i nye teknologier igennem det seneste år, siger Mikkel Krogslund Andersen.

Annonce

Tilfredshed i anden afdeling

I Nissens Automotive, der leverer kølersystemer til bilbranchens eftermarked, er der tilfredshed, selv om corona-situationen satte et markant præg på forretningen i de sidste otte-ni uger af regnskabsåret. Det er normalt dér, højsæsonen går i gang, lyder det fra Nissens.

Adm. direktør Mikkel Krogslund Andersen ser trods bump på vejen i 2019/20 positivt på både automotive- og cooling solutions-afdelingerne i den lokale kølerkoncern Nissens. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Trods et sidste kvartal med stort fald i omsætningen er der både tro og tilfredshed i forhold til retningen for automotive-afdelingen, der nu meldes tæt på normale tilstande efter et turbulent forår.

Nissens, der har 1365 ansatte, var i 18/19 tæt på at runde to milliarder i omsætning. Den faldt knap 40 millioner kroner i 19/20.

Når det gælder driftsindtjeningen (Ebitda), går Nissens tilbage fra 239 millioner til 182 millioner kroner.

Regnskab for K. Nissen International A/S

Kølerkoncernen Nissens med hovedsæde i Horsens kommer ud med følgende regnskabstal for 2019/20. Regnskabsåret sluttede med udgangen af april. I parentes resultatet fra 2018/19:

Omsætning: 1,943 mia. kr. (1,982 mia. kr.)

Driftsindtjening: 182 mio. kr. (239 mio. kr.)

Resultat før skat: 143 mio. kr. (205 mio. kr.)

Ifølge dagbladet Børsen ser Mikkel Krogslund Andersen og Nissens ind i både opkøb og investeringer. Der skal skabes forudsætninger for at vokse yderligere de kommende år.

Direktøren vil dog ikke sætte konkrete tal på forventningerne på grund af covid-19-situationen.

Annonce

Solgt til Axcel i 2017

K. Nissens International A/S, som er det officielle koncernnavn, er ejet af Axcel. Kapitalfonden købte i 2017 en betydelig del af aktierne af Alan Nissen, der var fjerde generation Nissen i spidsen for selskabet, som har haft hjemme i Horsens siden starten i 1921.

Nissens har administrativt hovedsæde på Ormhøjgårdvej og afdelinger på Lokesallé og i Lund.

Hovedparten af serieproduktionen foregår i Slovakiet, hvor der er cirka 700 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce