x
Annonce
Brædstrup

Corona-nedlukning udsætter aktivitetspark på ubestemt tid

Idémanden til aktivitetsparken, Thomas Schmidt, har ikke opgivet projektet, selvsom en kommende park er bremset endnu engang. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Arbejdet med at etablere en aktivitetspark i Brædstrup er sat i stå som følge af corona-nedlukningen. Initiativtager tør ikke spå om, hvornår skovlen kan sættes i jorden.

Brædstrup: Byens hårdt prøvede projekt med at etablere en aktivitetspark i Brædstrup er endnu en gang blevet forsinket. Denne gang skyldes det coronakrisen, som har lukket det meste af landet ned. Styregruppen bag aktivitetsparken havde ellers planer om at holde et borgermøde om parken i dette forår, men så indtraf coronaen, og det betyder, at projektet må vente endnu engang. - Alt er fuldstændigt lukket ned nu, og vi kan ikke komme videre med næste step i projektet. Vi kan heller ikke sige, hvornår vi kan komme i gang, så det er ret frustrerende, siger Thomas Schmidt fra styregruppen bag aktivitetsparken.

Annonce

Alt er fuldstændigt lukket ned nu, og vi kan ikke komme videre med næste step i projektet.

Thomas Schmidt, idémand bag aktivitetsparken

Træer er i vejen

Gruppen mangler stadig at få de endelige tegninger over parken helt på plads. Samtidig skal der fældes nogle træer i Folkeparken for at gøre plads til legeredskaber og udeskole.

Det arbejde blev forsinket i februar på grund af for meget regn. Nu er arbejdet imidlertid sat på standby indtil, coronakrisen er ovre, og landet begynder at fungere normalt igen. - Vi arbejder selvfølgelig på at finde en løsning på det, men lige i øjeblikket ser det svært ud, siger Thomas Schmidt. Styregruppen bag den kommende aktivitetspark havde planlagt et borgermøde, hvor man ville præsentere ideerne for parken for byens borgere og prøve at finde frivillige til at give en hånd med i anlægsfasen. Det møde er udskudt på ubestemt tid.

Mange bump på vejen

Projektet om at skabe en aktivitetspark i Brædstrup har mødt mange forhindringer undervejs. Først viste det sig, at det var sværere at skaffe fondsmidler til aktivitetsparken end forventet.

I 2017 måtte de frivillige bag aktivitetsparken gentænke hele projektet, da miljømyndighederne valgte at frede den sø i Ring Skov, som man havde udset sig til at være en central del af parkens udeskole.

Året senere ventede styregruppen på en afklaring om, parken kunne blive en del af områdefornyelsen i Brædstrup. Efter lang tid fandt man ud af, at det blev man ikke. Herefter gik styregruppen igen solo, og nu arbejder man efter en strategi, hvor man etablerer første fase, og så håber man, at det bliver lettere at tiltrække flere fondsmidler til aktivitetsparken, når man har et projekt at vise frem.

- Vi er ved at være ret trætte af forsinkelser, siger Thomas Schmidt.

Skal bygges i tre etaper

Styregruppen har samlet cirka 900.000 kroner sammen med støtte fra blandt andet Horsens Kommune, Friluftsrådet, Grøn Fritid, Brædstrup Lokalråd og Brædstrup Kultursamvirke til en kommende aktivitetspark i skovområdet bag tennisbanerne i Folkeparken. Hele aktivitetsparken er budgetteret til at koste 4,5 millioner kroner, og den skal efter planen etableres i tre etaper.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: Ifølge Mette Frederiksen tyder tallene på, at tiltagene mod spredning af corona-smitte virker

Annonce