Annonce
Horsens

Corona-krisen kradser hos lokale ejendomsmæglere - sådan tackler de tingene

Alex Mandrup forventer, at det kommer til at tage noget tid at komme helt op på niveau med boligsalget igen. Arkivfoto: Edc
Mens Danmark er lukket ned, skal der stadig handles boliger. Mens det nogle steder foregår på almindelig vis som tidligere, har andre mæglere valgt at tage kreative løsninger i brug.

Horsens: Der er både en spæd optimisme og en del bekymring at spore hos lokale ejendomsmæglere i de her dage. Påsken og dermed et af årets højdepunkter nærmer sig, men det bliver ikke uden forbehold, at EDC i Horsens og Nybolig træder ind i den periode.

De fortæller her om deres hverdag midt i corona-krisen - om deres håndtering af situationen, kreative påfund og vurdering af, hvordan det på den lidt længere bane ser ud for deres forretning.

Alex Mandrup Paulsen, ejendomsmægler og indehaver af EDC Ejendoms Centret fortæller:

- Der er ingen tvivl om, at boligmarkedet er mærket. Lige nu er vi voldsomt begrænset i forhold til alle de sikkerhedsmæssige hensyn, vi må tage. Chokket over nedlukning af Danmark har dog lagt sig, og det er ved at blive hverdag i en uvirkelig tid.

Oplever i stadig en efterspørgsel?

- Nogle har helt klart trykket på pauseknappen, og vi er deraf også mindre bemandet nu.

- Men der er stadig kunder og nogle, der i de her dage skal finde et sted at bo samt nogle, der skal af med deres hus. I marts har vi fået lukket meget af det, der var i gang inden corona.

- Vores butikker i Horsens er lang mere påvirket end vores forretninger i de mindre byer som Tørring, Odder, Juelsminde og på Samsø. Lige nu ser vi, at man simpelthen bare ikke er så påvirket af situationen i de mindre samfund.

- I Horsens har vi stadig handler, men jeg er meget spændt på, hvordan den april og maj kommer til at forløbe. Det her kommer så absolut på det værst tænkelige tidspunkt for os ejendomsmæglere, der har højsæson her i foråret.

Hvad gør I i forhold til fremvisninger?

- Jeg ville aldrig købe et hus, jeg ikke havde set fysisk. Så vi fastholder, i det omfang det er muligt, vores fremvisninger, og vi kan se, at folk jo har langt bedre tid end normalt. Vi har eksempelvis på edc.dk registreret et 16 procents højere besøgstal i marts sammenlignet med marts sidste år.

- Men det, vi før kaldte åbent hus-arrangementer, har vi nu lavet om til en-til-en-fremvisninger. Det kan vi sagtens håndtere sikkerheds-mæssigt.

Annonce
Indehaver af Nybolig i Horsens Flemming Thykjær (midten) fortæller, at det godt kan lade sig gøre at handle bolig under en sundhedskrise som corona. Han er her flankeret af medindehaverne i Nybolig, Jens Jensen, Nybolig Horsens Boligcenter (t.v.), og Niels Frede Thomsen fra Nybolig Horsens Ejendomskontor. Arkivfoto: Morten Pape

Tyer til online

Hos Flemming Thykjær fra Nybolig i Horsens lyder meldingen, at man har valgt at holde en del møder over Skype eller FaceTime.

- Det fungerer faktisk rigtig godt. Selv fremvisninger, vurderinger og åbent huse-arrangementer kan vi lave online, og det har vist sig at være et udmærket alternativ til fysiske møder, siger Flemming Thykjær i en skrivelse til avisen.

Det kan nemlig godt lade sig gøre at handle en bolig under en sundhedskrise, forklarer han:

- Hvis det er mange år siden, man handlede bolig sidst, vil man blive overrasket over, at det meste kan klares online med sit NemID i dag.

- Faktisk behøver man slet ikke at mødes for at lave selve handlen, og papirarbejdet kan også laves på afstand.

Ikke med det samme

Hos EDC Ejendoms Centret vurderer man påvirkningen af forretningen på følgende måde:

- Det er naivt at tro på, at tingene kommer tilbage lige nu og her, så snart corona er ovre. Efter påske har vi dog en tror på, at vi skal til at prøve at komme lidt videre.

- Jeg vurderer dog, at det kommer til at tage noget tid at komme helt op igen. Men vi kommer op med tiden. Dog vil toppen af salget udeblive i forhold til 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce