Annonce
Østjylland

Ingen rengøring hos de ældre i en måned: Corona-krisen udløser tilbud om hovedrengøring

Under corona-krisen måtte 3.000 ældre under hjemmeplejen i Aarhus Kommune i en periode undvære rengøringshjælp. Nu får de et plaster på såret i form af en hovedrengøring. Foto: Morten Stricker
På grund af corona-forholdsregler måtte 3.000 ældre undvære den kommunale rengøring i lidt mere end en måned. Det har givet et efterslæb, der nu skal indhentes ved at tilbyde alle berørte borgere en hovedrengøring. Pengene tages fra Aarhus Kommunes opsparing på området.
Annonce

AARHUS: Corona-krisen udløser nu et tilbud om en hovedrengøring af hjemmet til 3.000 borgere under hjemmeplejen i Aarhus.

I forbindelse med corona-pandemien besluttede Aarhus Kommune at annullere rengøringen hos den store flok borgere, men siden slutningen af april har rengøringspersonalet igen besøgt deres hjem.

Det står imidlertid klart, at en måned uden rengøring har givet et efterslæb i forhold til den normale standard for rengøring.

- Der er nok kommet flere nullermænd ind i hjørnerne, når folk ikke har fået gjort rent i en periode. Derfor har jeg besluttet, at vi giver alle berørte borgere et tilbud om en hovedrengøring. Det bliver efter eget valg i de kommende tre måneder, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Der er nok kommet flere nullermænd ind i hjørnerne, når folk ikke har fået gjort rent i en periode. Derfor har jeg besluttet, at vi giver alle berørte borgere et tilbud om en hovedrengøring.

Jette Skive (DF), rådmand

Annonce

Det vigtige besøg

Det var midt i marts, at Aarhus Kommune suspenderede rengøringen hos de 3.000 borgere, der udelukkende modtager rengøringshjælp.

Det skete først og fremmest for at mindske risikoen for smitte, når personalet bevæger sig fra hjem til hjem.

Nu kan borgerne efter eget valg vælge en ekstra rengøring i enten juni, juli eller august. Dog har kommunen det forbehold, at det er ferietid. Derfor skal den ekstra rengøring afpasses, så det lader sig gøre i forhold til bemandingen.

- Jeg er glad for, vi kan tilbyde den ekstra rengøring, for det er i forvejen en svær tid for mange ældre. Under corona-pandemien har mange, især ældre skullet isolere sig fra omverdenen. Nogen mener, de har oplevet store kriser før og derfor tager det lidt roligt, men jeg har også oplevelsen af, at det er en ekstra hård tid for mange, som savner nærvær og et kram fra ens pårørende. Der skal vi ikke underkende, hvad et besøg fra hjemmeplejen kan have af betydning, siger Jette Skive.

I forvejen har hjemmeplejen især skærpet rengøringen hos de borgere, der også modtager pleje, hvor der er fokus på især kontaktflader.

Sundhed og Omsorg vil trække på ekstra ressourcer til den ekstra rengøring, og midlerne bliver taget fra områdets opsparing.

Sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive (DF) henter penge fra opsparingen på området for sundhed og omsorg for at tilbyde en hovedrengøring til en særlig gruppe under den kommunale hjemmepleje. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce