Annonce
Horsens

Corona i Horsens Kommune: Højt smittetal ligner et engangstilfælde - men det vil borgmesteren ikke gisne om

Fra søndag til mandag blev der fundet tre nye tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune. Arkivfoto: Morten Pape
Søndagen bød på et stigende smittetal i Horsens Kommune, men mandag var det tilbage på et gennemsnitligt niveau. Borgmester Peter Sørensen (S) mener dog, det er for tidligt at kalde det et engangstilfælde.
Annonce

Horsens: Søndagens otte konstaterede covid-smittede i Horsens Kommune var relativt højt sammenlignet med de foregående dage. Mandagens tal kunne tyde på, at der var tale om et engangstilfælde.

Mandag formiddag har borgmester Peter Sørensen (S) fået oplyst, at der siden den høje måling dagen før er kommet tre nye tilfælde. Selv vil han dog ikke konkludere noget på udviklingen:

- For mig er det for tidligt at gisne om. Tre nye tilfælde minder om det gennemsnitlige i sidste uge, inden vi fik de otte søndag, men vi skal hen til enden af den her uge for at kunne konkludere noget, lyder hans vurdering.

Annonce

Flest blandt de arbejdende

Samlet set er der i Horsens Kommune konstateret 27 smittetilfælde de seneste syv dage, viser tal fra Statens Serum Institut, som er blevet opdateret mandag klokken 14.

Incidenstallet ligger på 30 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere. Det er over bekymringsgrænsen på 20, men lavere end i mange andre kommuner – 65 andre for at være nøjagtig.

Til gengæld er 13 af den seneste uges 27 positive tests i kommunen ifølge seruminstituttet blevet leveret af personer i alderen 40-49 år – altså næsten halvdelen.

- Det siger mig ikke andet, end at det har været tendensen hele vejen igennem, lyder det fra Peter Sørensen, som uddyber:

- Hvis man skal lave statistik på det, hvilket dog ikke giver mening med så få smittetilfælde i kommunen, så er der flest smittede fra 30 år og op til 55-60 år – altså i den almindelige arbejdsduelige alder.

Annonce

Ingen anledning til flere krav

Det betyder ifølge borgmesteren ikke, at der skal kigges nærmere på arbejdspladserne:


Så længe vi ligger på det her smitteniveau, som er lavere end i mange andre kommuner, giver det ikke anledning til mere.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune


- Det kalder på, at alle – hver eneste borger – forsøger at følge de retningslinjer, der sendes ud fra myndighederne. Der er ikke noget i kommunens tal, der kalder på andet, og vi har heller ikke fået andet at vide fra myndigheder og Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi har i kommunen sendt alle hjem, hvor det kan lade sig gøre, og jeg ved, at mange virksomheder har gjort det samme. Så længe vi ligger på det her smitteniveau, som er lavere end i mange andre kommuner, giver det ikke anledning til mere, siger Peter Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce