Annonce
Hjemmearbejdsplads

Corona-hjemmearbejdsplads: Seks tips til at arbejde effektivt, når man er sendt hjem

En del danskere er i karantæne derhjemme, fordi de har været i kontakt med corona-smittede personer, og mange andre arbejder hjemme, fordi virksomheder og regering ønsker at bremse corona-smitten. Her er seks tips, der kan få arbejdet og kontakten til kolleger til at fungere, når man er sendt hjem.

At arbejde hjemmefra øger den enkelte medarbejders produktivitet, men det giver også udfordringer, når alle pludselig skal arbejde hjemmefra for at reducere spredningen af corona.

Det har man også mærket hos Dropbox, som leverer online-samarbejdsværktøjer. Virksomheden har sendt alle 3000 ansatte hjem på grund af corona.

Christopher Sander, der er nordisk chef hos Dropbox, har samlet en række tips til, hvad man gør, når alle medarbejdere pludselig arbejder hjemmefra hele tiden - i stedet for en gang imellem.

Annonce

Fortsæt med at kommunikere, men minimér afbrydelser

Takket være mange forskellige kommunikationsværktøjer - fra videokonferenceløsninger til chat-apps - er det nemt holde forbindelsen til dit team uden at forlade din stue.

Men husk at bevare koncentrationen, og undgå for mange unødvendige forstyrrelser fra kolleger, så du fortsat kan være effektiv.

Hold dig synkroniseret uden forhindringer

Når alle kolleger arbejder hjemme, og deadlines rykker tættere på, vil der være en del beslutninger, der skal træffes hjemmefra.

Heldigvis er der masser af værktøjer, så alle i en afdeling eller team kan få adgang til og redigere de samme filer, uanset hvor de er.

Hav fokus på resultater - ikke møder

Mere end nogensinde før er der brug for samarbejde og gennemsigtighed på tværs af arbejdspladsen - og kolleger kan dele opdateringer og resultater - for eksempel ved hjælp af online- kommunikationsværktøjet Dropbox Paper, som man kan bruge gratis i 30 dage, mens coronaviruset raser.

Planlæg regelmæssige indtjekninger

Regelmæssige 1:1-møder over telefon eller video er vigtige, og man kan justere frekvensen efter behov. Hos Dropbox er vi nødt til at mødes oftere, når vi alle arbejder hjemmefra, end da vi jævnligt kom på kontoret.

Overkommunikér

Uden samtaler ved kaffemaskinen og statusmøder på kontoret er det nemt at gå glip af nye beslutninger og opdateringer. Derfor kommunikerer vi mere med medarbejderne end under normale omstændigheder.

Vær mere fleksibel med arbejdstiden

Vi forventer både at opretholde produktivitetsniveauet, men også at nogle medarbejderes arbejdstid kan skifte, når det fysiske kontor mangler.

Vi opfordrer alle til at udvise adfærd, så de udfører deres arbejde bedst muligt og respekterer kollegernes behov, når de samarbejder om projekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

Annonce