Annonce
Brædstrup

Affaldsindsamling blev meldt til politiet: Alligevel tog ni borgere en frivillig tørn 

Selvom affaldsindsamlingen i år er udsat tog en gruppe borgere søndag sagen i egen hånd og samlede affald i naturen. Billedet her er imidlertid fra en anden indsamling. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hvert forår plejer Danmarks Naturfredningsforening at holde en landsdækkende affaldsindsamling i naturen. Den er i år udsat til efteråret på grund af corona, så søndag tog ni aktive borgere i Brædstrup fat i deres egen private indsamling på trods af en politianmeldelse.

Brædstrup: Søndag 26. april var udset til datoen, hvor Danmarks Naturfredningsforening holder deres landsdækkende affaldsindsamling i naturen.

På grund af frygt for spredning af coronavirus er indsamlingen i år udsat til 19. september, men det afholdt ikke en gruppe borgere i Brædstrup for at gøre en indsats for det lokale miljø, da ni borgere søndag samlede sig ved tennisklubhuset i Folkeparken til deres egen private indsamling.

Indsamlingen var arrangeret af Jan og Marianne Nørmark, og de ville gerne gøre en god gerning for naturen og miljøet til trods for corona-nedlukning og hjemme-isolation.

- Vi synes, det var ærgerligt, at affaldsindsamlingen er udsat, så derfor tænkte vi, at nu prøver vi selv. Vi havde selvfølgelig håbet på, at der ville komme flere, men når man tænker på, at vi arrangerede det med kort varsel, er vi egentlig godt tilfredse.

- Vi holdt også affaldsindsamling sidste år, hvor der kom rigtig mange. Her var der flere, der gav udtryk for, at man burde gøre den slags flere gange om året. Vi regner derfor at være med igen til september, siger Marianne Nørmark.

Annonce

Det hele skulle selvfølgelig foregå sikkert. Det var vi hele tiden opmærksomme på.

Marianne Nørmark, initiativtager

Indsamlere mødte politiet

Det var imidlertid ikke alle, som synes, at en affaldsindsamling i naturen var en god idé på grund af corona-situationen. Det havde flere tilkendegivet i facebook-gruppen ”Det sker i Brædstrup”, hvor affaldsindsamlingen blev annonceret. Det førte blandt andet til, at tiltaget blev meldt til politiet.

- Det betød, at da vi mødte op søndag formiddag, stod politiet der. De sagde bare goddag og så til, hvordan tingene udviklede sig. Da vi imidlertid ikke på noget tidspunkt var samlet mere end fire på samme sted, ønskede de os bare god tur og gik igen, fortæller Marianne Nørmark.

Tænkt på sikkerhed

Arrangøren understreger, at der hele tiden var tænkt på sikkerhed under indsamlingen. Derfor blev folk hurtigt fordelt ud på ruter ved skolen, naturstien og Dommerhaven, og indsamlerne kunne aflevere affaldet alene, når deres tur var færdig, ved klubhuset i Folkeparken.

- Det hele skulle selvfølgelig foregå sikkert. Det var vi hele tiden opmærksomme på, siger Marianne Nørmark.

Samlede 47 kg og en rusten cykel

På to timer lykkedes det indsamlingsholdet at samle 47 kg affald ind, heriblandt blev der fundet en rusten cykel, to store presenninger og jernpæle.

- Så vi synes, det var en god høst. Vi regner derfor at være klar igen, når Danmarks Naturfredningsforening holder deres landsdækkende indsamling til september. Så håber vi på et større fremmøde og måske også noget bedre vejr. For det var godt nok en strid og kold blæst på turen, siger Marianne Nørmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce