Annonce
Horsens

Corona har talt: Cityforening tør ikke satse på én dag - black friday bliver til black days

I år er black friday blevet til flere officielle dage under titlen black days. Det er opfordringen fra City Horsens - en beslutning der er taget set i forhold til den nuværende corona-situation. Arkivfoto: Morten Stricker
Beslutningen om at ændre black friday til flere officielle tilbudsdage skyldes udelukkende corona-situationen. Det er sikkerhed frem for alt, lyder det fra City Horsens.
Annonce

Horsens: Der vil ikke blive ikke holdt en samlet black friday i år, fortæller cityforeningsformand i City Horsens Michael Kongsmark.

Foreningen opfordrer samtlige af sine medlemmer, byens detailhandel, til at holde black friday over tre dage, 26.-28. november, i stedet for udelukkende at markere dagen 27. november.

Beslutningen skyldes den nuværende corona-situation, forklarer cityformanden.

- Vi bliver nødt til at tænke sikkerhed først. Derfor den her tydelige opfordring til de handelsdrivende, siger han.

Opfordringen fra cityforeningen er dog kun vejledende, understreger Michael Kongsmark.

Han ved allerede nu, at enkelte butikker har tænkt sig at markere black friday over langt flere dage - begyndende allerede fra mandag 23. november. Den beslutning synes også helt okay, siger han, så længe butikkerne markerer tilbuddene over flere dage i stedet for én.

Annonce

Ikke sene timer

I modsætning til første corona-bølge frygter Michael Kongsmark ikke for butikkernes omsætning og overlevelse i forbindelse med den nuværende corona-situation. Heller ikke den kommende markering af black friday vil komme til at lide under coronaen, mener han.

- Black days, som vi har valgt at kalde det, skal nok komme til at spænde fornuftigt af. Vi kan se, folk har penge og gerne bruger dem. Det er også erfaringen blandt de butiksindehavere, jeg har talt med.

- I stedet for eksempelvis at købe en skjorte til 399 kroner, vælger man den til 599 kroner. Vi har lige for tiden et helt særligt fokus på at forkæle os selv og hinanden. siger Michael Kongsmark.

Cityforeningen, der netop har holdt møde med detailudvalget, lægger desuden op til, at byens forretninger holder åbent til klokken 19 under black days.

Tidligere har man holdt handelsdørene på vid gab frem til klokken 22. Men den manøvre tror Michael Kongsmark ikke på.

- Vi har i detailudvalget diskuteret lukketidspunktet og er som et kompromis kommet frem til klokken 19 torsdag og fredag og klokken 15 lørdag 28. november. Det kunne også have heddet klokken 20. Men efter det tidspunkt vil der ikke være meget at lave for strøgbutikkerne, vurderer han.

Det er op til hver enkelt butik, om der skal være timetilbud, og hvad tilbuddene skal lyde på. Michael Kongsmark tror dog ikke, det bliver de helt store køtilbud, vi får at se i år.

- Ingen går med minus 30, 40 eller 50 procent på et bestemt tidspunkt. Det tør jeg næsten godt love. Det vil kunne forårsage en del kø foran butikkerne, og det tør de handlende ganske enkelt ikke, siger han.


Ingen går med minus 30, 40 eller 50 procent på et bestemt tidspunkt. Det tør jeg næsten godt love.

Michael Kongsmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Overlæge efterlyser underholdning til indlagte coronapatienter: Nogle får simpelthen en depression af at være indlagt

Annonce