x
Annonce
Erhverv

Corona tager farten af boligmarkedet: Vi ser det som en kortvarig krise

I Nyboligs afdeling i Brædstrup kan man godt mærke, at coronakrisen har påvirket folks lyst til at handle boliger. Fra venstre ses her afdelingsleder Rasmus Friis Kronborg og ejendomsmægler Vanja Vucenovic. Arkivfoto: Peter Hald
Boligmarkedet i Brædstrup er ikke dødt, selvom coronakrisen har taget farten af bolighandlerne. Sådan lyder det fra indehaveren i Nybolig i Brædstrup.

Brædstrup: Foråret er over os, og det plejer normalt at betyde, at det er den periode på året, hvor de lokale ejendomsmæglere har allermest travlt.

Sådan er det imidlertid ikke i dette forår, da Covid-19 har sat det meste af Brædstrup i stå. Det gælder også for det lokale boligmarked, som nu kører med nedsat fart.

- Der er mere stille end normalt, men boligmarkedet er ikke dødt. Det er sat ned i kadence, og der er stille på telefonen på grund af coronakrisen, men der laves stadig handler, siger Rasmus Friis Kronborg, indehaver af Nybolig i Brædstrup.

Annonce

Der er mere stille end normalt, men boligmarkedet er ikke dødt. Det er sat ned i kadence, og der er stille på telefonen på grund af coronakrisen, men der laves stadig handler.

Rasmus Friis Kronborg, indehaver af Nybolig i Brædstrup

Corona er dårlig timet

Ifølge ejendomsmægleren er tidspunktet for en coronakrise rigtig dårligt for boligmarkedet i Brædstrup. Der er nemlig mange nye lejligheder på vej i byen, og det er netop nu, at mange står og skal til at sælge.

- Timingen for en coronakrise i Brædstrup kunne ikke være dårligere, fordi der er mange, der står og skal sælge, fordi de har skrevet sig op på en lejlighed. Derfor er det vigtigt for folk at vide, at boligmarkedet ikke er dødt. Vi tror, det bliver en kortvarig krise.

- Ligesom man hører med butikkerne, at man skal stå sammen. Det skal vi også på boligmarkedet. Hvis hussælgerne holder igen med at sætte deres hus til salg, er der ikke noget til de købere, som er på markedet. Det er nu hele byen skal stå sammen, siger Rasmus Friis Kronborg.

Mæglere passer på

Hos Nybolig i Brædstrup tager man coronakrisen alvorligt. Mæglerne arbejder så vidt muligt hjemme. Mange møder bliver holdt over Skype eller på telefonen, og mæglerne tager også forholdsregler, når de er ude til en fremvisning eller en vurdering.

- Folk skal vide, at vi tager mange forholdsregler. Vi spritter os af. Ved fremvisninger og vurderinger spørger vi altid folk, om de har været ude og rejse, og vi holder afstand. Så vi tager vores forholdsregler, og vi gennemfører ikke fremvisninger for en hver pris, forklarer han.

Alle må stå sammen

Indehaveren af Nybolig Brædstrup har indtil videre ikke oplevet problemer for køberne med at få finansieret deres huskøb af bank og realkreditinstitut.

- Køberne får ofte klaret finansieringen af deres bolig på skypemøder eller over telefonen med deres bank, og som jeg hører det, kører det ganske uproblematisk. Det er også godt, for vi har alle både bank, realkredit, ejendomsmæglere og købere og sælgere en forpligtelse for, at tingene kører og ikke går i stå, siger Rasmus Friis Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce