Annonce
Erhverv

Corona giver lang ventetid på kørekort

Kørelærer John Møller håber snart at kunne åbne døren til køreskole og teorilokale igen. Mange tripper utålmodigt for at få kørekortet i hus. Foto: Marianne Husted
Unge må væbne sig med tålmodighed. Coronaen skaber ventetider hos både kørelærere og politiet. Især er det svært for dem, der dumpede lige inden jul - og nu kommer der til at gå et godt stykke tid, før de igen kan få timer. Også de, som skal generhverve kørekortet, er i en svær situation.

Horsens: Unge og alle andre, som havde set frem til at erhverve sig et kørekort, må bevæbne sig med tålmodighed.

- Der bliver en stor pukkel, siger kørelærer John Møller fra køreskolen 1drive.dk i Borgergade.

Inden coronaen satte ind, kunne eleverne gennemføre et ti uger langt forløb med teoriundervisning og køretimer og derefter gå til køreprøve. Når der igen bliver åbnet for køreskolerne, vil det efter John Møllers bedste vurdering tage mindst dobbelt så lang tid at få sit kørekort.

Annonce

Lukket siden 17. december

Der blev lukket ned for køreskolerne 17. december. John Møller har en forventning om, at de får lov til at åbne samtidig med frisører og massører. Køreskoler er i hvert fald nævnt i samme linje som de to øvrige fag.

- Jeg håber, det bliver meget snart, siger han.

Det er ikke kun hos køreskolerne, ventelisterne vokser. Det hober sig også op hos politiet med teori- og køreprøver, fortsætter John Møller.

Særligt svært er det for dem, som dumpede til køreprøve før nedlukningen og nu kommer til at vente mindst to måneder på en ny køreprøve. Det har en af hans elever, Kasper Holdgaard Johannesen, for nylig været fremme med hos TV2 Østjylland. Han skal bruge bilen på arbejde hver dag - og nu går der endnu længere tid, før han kan køre til sit job. Samtidig må han forudse flere udgifter til køretimer for at få færdighederne støvet af.

Annonce

Svært for generhververne

- Også for generhververne er det svært - det er typisk folk, der er taget med sprit i blodet eller har kørt for stærkt. De har ikke fået udsættelse, selv om vi har været lukket ned i lang tid, siger John Møller.

Hans køreskoler skulle have startet mange hold i både januar og februar.

- Nu må vi se at få dem i gang så hurtigt som muligt, når vi igen må drive køreskole, siger han, der tror, at der helt frem til efteråret vil være ventetid på at få sit kørekort.

Han er dog indforstået med corona-restriktionerne. Flere kolleger har været hårdt ramt af corona - ikke mindst hen over julen.


Efter artikel er blevet skrevet og efter avisens deadline, er der blevet åbnet for, at en række generhververe nu kan få udsættelse - de personer får direkte besked i deres e-Boks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Se målet og den vilde jubel: AC Horsens tager sejren i sidste sekund

Coronavirus

Live:  Hver fjerde med corona er ikkevestlig indvandrer eller efterkommer

Annonce