Annonce
Horsens

Corona gav den tid, Janus manglede: Fysioterapeut fik bygget værksted om til ny, privat klinik

Da Janus Dalsgaard og hans kæreste købte hus på Højlund for et års tid siden, gik de efter et hus med et rum med separat indgang, så Janus på et tidspunkt kunne realisere drømmen om at få sin egen klinik med fysioterapi og massage. Foto: Mette Graugaard
Janus Dalsgaards drøm om at få sin egen klinik for fysioterapi og massage er gammel, men hans klinik er ny. Drømmen blev realiseret, da coronaen gav tid til at bygge om.

Lund: Janus Dalsgaard har altid haft en drøm om at blive selvstændig. For ham blev forårets coronanedlukning og et par ugers hjemsendelse fra jobbet som fysioterapeut lige den pause i hverdagen, der gav ham tid til at omdanne værkstedet i hjemmet i Lund til klinik.

- Sådan her så hele rummet ud før, fortæller Janus Dalsgaard og trækker en skydedør til side, hvor den sidste smalle stribe af det tidligere værksted toner frem med lidt poser, hynder og en cykel.

Han trækker rulledøren for igen i den skillevæg, han selv har bygget, og vupti er værkstedet væk, og man er tilbage i den nyindrettede klinik.

Annonce

Hjælp fra Youtube og far

- Jeg blev sendt hjem fra mit arbejde som fysioterapeut i Brædstrup i foråret i et par uger. Efter den første uge gik jeg i gang med at rydde op på værkstedet - smide ud og fjerne hylder.

Inden han var tilbage på jobbet, havde han lagt nyt trægulv og malet vægge og døre.

Siden fulgte den største opgave for den 29-årige fysioterapeut og massør - at bygge skillevæggen mellem klinikken og det meget lille værksted. Klart den sværeste opgave, hvor det var rart at kunne trække på sin fars gode råd, når anvisninger på google og Youtube ikke rakte.

Janus Dalsgaard har hænderne skruet godt på – ikke bare i forhold til fysioterapi og massage, også i forhold til at agere håndværker. Det har coronatiden også lært ham. Svendestykket var en skillevæg, der skjuler den sidste bid af værkstedet. Foto: Mette Graugaard

Nu står klinikken klar til kunderne. Indbydende og lækker.

- Det er svært at finde tid i en hverdag med fuldtidsarbejde til at lave sådan et projekt. På den måde har jeg fået noget godt ud af nedlukningen. Nu venter jeg bare på, at Mette lukker landet helt op igen, siger Janus Dalsgaard.

Annonce

Klinikken er min hobby

Jobbet hos Brædstrup Fysioterapi fortsætter han med. Her har han arbejdet i fire år, og aftalen er klar; hans kunder fra Brædstrup må han ikke behandle i sin private klinik Lund Fysioterapi & Massage.


Klinikken er min hobby. Her vil jeg have åbent om aftenen i hverdagene og lørdag formiddag, så folk kan få behandling efter arbejde.

Janus Dalsgaard


- Klinikken er min hobby. Her vil jeg have åbent om aftenen i hverdagene og lørdag formiddag, så folk kan få behandling efter arbejde. Her vil jeg lave fysioterapi - ligesom jeg kan give massage. I min klinik handler det ikke om træning og træningsprogrammer, men om alt det ren fysioterapi og massage kan bidrage med. Med fysioterapeutiske teknikker kan jeg for eksempel løsne op og genskabe mere bevægelse i led. Og så kan jeg henvise til Brædstrup, når der er brug for mere end det, jeg kan tilbyde her, fortæller Janus Dalsgaard.

Annonce

Potentiale i ømme nakker

Han øjner et stort potentiale i at hjælpe folk med hovedpine og nakkeproblemer.

- Det er der mange, der har problemer med, når de sidder hjemme og arbejder.

Han ser sin klinik som en indgang til at holde sig ekstra skarp i sit fag, fordi han selv skal finde frem til den rette hjælp til kundernes problemer ved at søge viden og læse op.

- Mit job hos Brædstrup Fysioterapi er det, jeg skal leve af. Min klinik er min hobby.

Sprit og mundbind er en integreret del af klinikken - også her hvor Janus Dalsgaard demonstrerer sin kunnen på kæresten Trine. Foto: Mette Graugaard

Og han glæder sig til at komme i gang.

- I princippet må jeg godt åbne, fordi fysioterapi ikke er omfattet af nedlukningen, men jeg har valgt at lade være. Jeg er også massør, men de skal stadig holde lukket.

Men massagebriksen, håndklæderne, duftpindene og kaffekopperne venter bare på at blive taget i brug.

Corona-ideer

Coronavirus og nedlukning af samfundet har givet mange tid og mulighed for at opdyrke en ny hobby, genfinde en gammel interesse eller noget helt tredje.

Vi fortæller om nogle af de gode corona-projekter med håb om at inspirere andre.

Har du gang i et projekt – stort eller lille – hører vi meget gerne fra dig på nissk@hsfo.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Hedensted

Smitte stabiliserer sig i Hedensted: Forventer fald i tallene fra torsdag

Annonce