Annonce
Østjylland

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Professor og ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospitals afdeling for Infektionssygdomme spiller en af hovedrollerne i indsatsen for at bremse coronavirus i Danmark. Han følger den stigning, der i den seneste tid har været i smittetallene i især Aarhus og Skanderborg kommuner. Foto: Michael Svenningsen
På syv dage er der fundet 151 nye borgere med coronasmitte i de østjyske kommuner. Overlæge Lars Østergaard ser ingen grund til panik. Men han understreger, at tingene kan udvikle sig lynhurtigt. Forude venter der et udfordrende efterår.

ØSTJYLLAND: 151 nye tilfælde af coronasmitte i Aarhus og nabokommunerne.

Det er status for de seneste syv dage, hvor især udviklingen i antallet af corona-ramte borgere i Aarhus og Skanderborg kommuner har taget en kedelig kurs.

Men hvor bekymrede skal vi være?

Annonce

Det spørgsmål har avisen stillet professor og ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus Universitetshospitals afdeling for Infektionssygdomme.

- Her og nu ser jeg ingen tegn på, at situationen i det østjyske er ude af kontrol. Men vi kæmper med et uforudsigeligt virus, og tingene kan lynhurtigt udvikle sig. Det er altafgørende, at vi fortsat er i stand til at lave effektiv opsporing, teste og som borgere viser samfundssind og efterlever retningslinjer samt restriktioner, understreger Lars Østergaard.

Succes eller fiasko

I løbet af de seneste syv dage er der i Aarhus og Skanderborg kommuner fundet 134 nye borgere med coronasmitte.

Målt i forhold til indbyggertal er Skanderborg Kommune det sted i Østjylland, hvor flest indbyggere indenfor perioden på syv dage har fået konstateret coronasmitte.


Jeg ser to scenarier for efteråret. Hvis vi lykkes godt, vil der opstå småudbrud, som vi kan bekæmpe og slå ned. Hvis vi ikke lykkes, så kan virus begynde at komme ud af kontrol.

Lars Østergaard, ledende overlæge


Den såkaldte incidens fortæller, at 35 af 100.000 Skanderborg-borgere er fundet syge med coronavirus. I Aarhus Kommune gælder det 32 af 100.000 borgere.

Hos sundhedsmyndighederne begynder alarmklokkerne at ringe, når en kommune har flere end 20 per 100.000 borgere smittede med coronavirus.

Lars Østergaard påpeger, at udbrud skal bremses med målrettet indsats.

- Jeg ser to scenarier for efteråret. Hvis vi lykkes godt, vil der opstå småudbrud, som vi kan bekæmpe og slå ned. Hvis vi ikke lykkes, så kan virus begynde at komme ud af kontrol. Det vil utvivlsomt føre til flere restriktioner, vurderer den ledende overlæge.

Indsatsen mod coronavirus favner bredt. Det understreger ledende overlæge Lars Østergaard, der opfordrer østjyderne til fortsat at vise samfundssind. Ifølge Lars Østergaard kan kampen mod virus kun lykkes ved et langt og fælles træk. Foto: Mette Mørk


Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Annonce