x
Annonce
Brædstrup

Corona-frygt rammer Hotel Pejsegården: Mister kunder og arrangementer

Hoteldirektør Jytte Nygaard må for tiden tage imod mange aflysninger på grund af corona-frygt, og det koster på bundlinjen. Arkivfoto: Henrik Sandvad
Hotel Pejsegården i Brædstrup er hårdt ramt af corona-frygt og må aflyse og flytte konferencer og store arrangementer. Det rammer også udlejningen af værelser, og virussen begynder derfor at gøre ondt på bundlinjen.

Brædstrup: - Det er store beløb, som det drejer sig om.

Direktøren for Hotel Pejsegården i Brædstrup, Jytte Nygaard, er normalt et lyst og positivt menneske, men siden myndighederne har skærpet indsatsen for at forhindre, at den frygtede corona-virus skal sprede sig og udvikle sig til en egentlig epidemi, har det fået store konsekvenser for hoteldriften.

I det seneste stykke tid har personalet på Pejsegården således brugt meget tid på at ombooke eller fået aflyst store konferencer og arrangementer, og det begynder at gøre ondt i økonomien. Hotellet risikerer således at tabe et millionbeløb på grund af virusfrygten.

- Det er noget, som påvirker os meget. Vi har mange annulleringer. For eksempel skulle vi på fredag have to konferencer med 1000 bespisninger, men begge arrangementer er nu udsat. Så længe det bliver udsat, gør det ikke så ondt, men det er meget værre med aflysningerne. Dem har vi desværre også en del af, siger Jytte Nygaard.

Annonce

I næste uge har vi flere afbud på firmaarrangementer, så situationen er i det hele taget noget øv.

Jytte Nygaard, direktør på Hotel Pejsegården

Aflysninger rammer hotellet

Det er især arrangementer fra det offentlige og erhvervsvirksomheder, som aflyser eller ombooker arrangementer. Til gengæld er der færre afbud, når det kommer til private arrangementer, da mange vælger at holde fødselsdage og andre mærkedage på trods af corona-frygten.

- I næste uge har vi flere afbud på firmaarrangementer, så situationen er i det hele taget noget øv, siger Jytte Nygaard.

Hoteldirektøren har ingen tal over, hvor meget corona-virussen indtil nu har kostet i tabt omsætning, men hun betegner selv situationen som alvorlig. Samtidig bliver hotellet ramt af de aflysninger, som sker andre steder.

- Hvis nogle holder en messe i Fredericia, som bliver aflyst, påvirker det også os, fordi mange gæster nordfra tit vælger at overnatte eller spise her. Det samme gælder ved koncerter, og når en koncert bliver aflyst, påvirker det også os med salg af værelser. Vi er alle afhængige af hinanden, så vi håber bare på, at det snart går over, siger Jytte Nygaard.

Færre vikarer

På Hotel Pejsegården har personalet sat skilte op om, at alle skal passe på corona. Derudover er der sat ekstra håndsprit op overalt på hotellet for at hjælpe gæster og personale til at holde en god håndhygiejne.

Indtil nu har de mange aflysninger ikke fået personalemæssige konsekvenser. Dog trækkes der ikke så meget på hotellets ekstra hjælpere, som kan springe til med kort varsel i forbindelse med større arrangementer.

- Den ekstra hjælp bliver ikke kaldt ind, fordi vi ikke har så mange gæster, men det faste personale bliver. Nu skal vi have bugt med det, og vi må hjælpe hinanden allesammen for at få skuden rettet op igen, siger Jytte Nygaard.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce