Annonce
Kultur

Corona er svær at styre, men dyrskue-arrangører spiller på flere heste i år

Corona er svær at styre, og regeringens greb om tøjlerne er stadig stramt. Land & By Østjylland håber dog, at restriktionerne i juni vil være lempet så meget, at Horsens Dyrskue & Madmarked ikke igen malkes for publikummer, men bliver et trækplaster for tusindvis af gæster. Arkivfoto: Lars Juul
Jubilæums-skue måtte afblæses i 2020. I år arbejdes der med flere muligheder, så corona ikke bliver en stopklods igen, lyder det fra Land & By Østjylland.
Annonce

Horsens: Sidste år måtte arrangørerne af Horsens Dyrskue & Madmarked aflyse den 150. udgave af det traditionsrige møde mellem land og by på Dyrskuepladsen. I år spiller arrangørerne på flere heste og har både en plan A og en plan B.

Det oplyser Land & By Østjylland, som står bag dyrskuet, der i år skal finde sted 19. og 20. juni - hvis corona-situationen tillader det.


Vi må jo også være realistiske om den situation, vi som arrangør af et større event står over for, og vi kan være nødsaget til at aflyse igen, selvom vi ikke ønsker det.

Mette Hein


Formand Peter Søgaard Mortensen håber, at det kan lade sig gøre at gennemføre plan A; et arrangementet, der som vanligt trækker mange tusind gæster til den store plads ved Hattingvej.

Annonce

Ked af aflysning

- Vi glæder os rigtigt meget til at se udstillere og publikum, som vi savnede sidste år. Vi var kede af, at pladsen skulle stå tom lige netop det år, hvor vi skulle have fejret vores jubilæum med dyrskue nr. 150, men det vil vi i stedet fejre til sommer med masser af aktiviteter, der står i jubilæets tegn, udtaler han i en pressemeddelelse.

Ny bestyrelsen i Land & By Østjylland

Land & By Østjylland har netop afviklet generalforsamling og valg til sin bestyrelse.

Nyvalgt blev Laust Madsen, mens Jens Thaysen blev valgt til suppleant.

De øvrige i bestyrelsen er Peter Mortensen (formand), Karen Katborg (næstformand), Rikke Rasmussen, Solvej Lemming, Ole Larsen, Morten Mikkelsen, Hans Skovgaard og Søren Fuglevig Andersen.

Hvis forsamlings-restriktioner ikke stikker en kæp i hjulet på dyrskuet, kan publikum opleve dyr, udstillinger og madmarked med danske fødevarer, samt et fritidsområde, et børneområde og jubilæumstiltag.

Annonce

En lugt af stald uanset hvad

Ender corona alligevel som en stopklods for det store fysiske møde, går dyrskuet andre veje, uddyber projektleder Mette Hein.

- Vi må jo også være realistiske om den situation, vi som arrangør af et større event står over for, og vi kan være nødsaget til at aflyse igen, selvom vi ikke ønsker det. I den situation er det vigtig for os at have en plan klar, så folk stadig kan få oplevelser fra gård til gane, og som lugter lidt af stald i 2021, siger Mette Hein.

Hun forklarer, at der er "god opbakning blandt udstillere og samarbejdspartnere" til at se på nye muligheder.

Annonce

Både virtuelle og fysiske aktiviteter

- Vi har været i kontakt med mange og oplever en stor velvillighed til at samarbejde om, hvad der nu kan lade sig gøre, for vi kan jo også godt mærke, vi alle står i en lidt underlig situation med en uvis fremtid. Det er derfor også godt at opleve den positive stemning, der giver os stor lyst til at fortsætte forberedelserne.

- Uanset hvad vil vi afvikle aktiviteter virtuelt og fysisk i 2021, som har til formål at samle land og by, siger Mette Hein og peger på, at en vej rundt om eventuelle forsamlings-restriktioner kunne være besøg af dyr og landmænd flere gange i Horsens midtby, et madmarked, konkurrencer og udstillinger, hvor børn kan vise deres dyr frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce