Annonce
Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Søndag fik Dansk Sejlunion første melding om, at en sejler var testet positiv med corona. Det tal er siden steget til 18 smittede sejlere fra hele landet, der var på træningslejr i Aarhus Internationale Sejlsportscenter i efterårsferien. Foto: Jens Thaysen
Direktør i Dansk Sejlunion fortæller, at den store smitte-koncentration er blandt sejlere fra Aarhus, Hellerup/Nordsjælland og Horsens.
Annonce

AARHUS: En træningslejr i sejlads i Aarhus viser sig nu at være epicenter for coronasmittede sejlere.

Tirsdag meddelte Dansk Sejlunion, at syv sejlere var smittet - det tal er onsdag steget til 18 ud af 50.

- Jeg håber ikke tallet stiger ydeligere, men jeg kan godt være bekymret for at det vil stige, siger Christian Lerche, der er direktør i Dansk Sejlunion.

Årsagen til hans frygt er, at sejlerne har fået besked på at lade sig teste på fjerdedagen og igen på dag seks. Og da træningslejren på Aarhus International Sejlsportscenter først sluttede søndag, så skal sejlerne altså testes torsdag og lørdag, og får så svar efterfølgende.

Direktøren fortæller, at det på nuværende tidspunkt er 14 sejlere og tre ansatte hos Dansk Sejlunion, der er testet positive.

- De kommer fra hele landet, men den store koncentration er i Aarhus, Hellerup/Nordsjælland og Horsens, siger Christian Lerche.

Annonce

Første melding søndag

Søndag fik Dansk Sejlunion den første melding om, at en sejler var testet positiv, og derefter meddelte sejlunionen de 50 deltagere på træningslejren, at alle skulle lade sig teste på dag 4 og dag 6.


Det er en sag, der berører os dybt. Men indtil nu har jeg heldigvis ikke hørt om, at der skulle være nogen smittede udenfor vores grupper.

Direktør i Dansk Sejlunion


Derudover blev det besluttet, at hver deltager skulle forsøge at finde frem til alle, der havde været tættere på end to meter - og ikke kun den ene meter, myndighederne normalt arbejder med.

Da Dansk Sejlunion så indså omfanget tirsdag eftermiddag, hvor syv var testet positive, blev alle sejlere så bedt om at gå i isolation i 14 dage, og fik at vide at de skal holde sig væk fra sejlsportscenteret i Aarhus og træningscenteret i Hellerup.

Kan man så frygte, at de 50 deltagere er taget hjem til familie, kæreste og lignende søndag, og har smittet videre, inden de gik i isolation tirsdag?

- Ja. Det kan man godt frygte, siger Christian Lerche, der samtidig fortæller, at centeret i Aarhus blev benyttet af andre end de 50 deltagere på træningslejren i uge 42.

Annonce

Familiebesøg trods forbud

- Vi har kørt separat undervisning og madlavning for de 50 deltagere, men for det første er centeret i Aarhus åbent for alle, for det andet færdes der andre på havnen, og så oplevede vi også, at forældre og kærester til vores sejlere dukkede op i centeret. Vi har ikke bemyndigelse til at afvise folk, centret er åbent, så selv om vi har holdt vores træningslejr separat med kun 50 deltagere, har der været andre med relation til sejlerne.

Alle 50 deltagere på træningslejren er sendt i isolation, men da centret på Aarhus Ø er åbent for alle, kan der være risiko for yderligere smittede. Arkivfoto: Jens Thaysen

Aarhus Sejlklub havde blandt andet et ungdomstræningslejr i efterårsferien, og selvom de ikke benyttede centeret, så skal ungdomssejlerne hente deres både i sejlsportscentret på havnen.

- Det er en sag, der berører os dybt. Men indtil nu har jeg heldigvis ikke hørt om, at der skulle være nogen smittede udenfor vores grupper, siger Christian Lerche.

Men ungdomssejlerne, der hentede både i centeret, kan de risikere at benytte samme toiletter for eksempel som jeres sejlere?

- Ja. Det er et åbent center, siger Christian Lerche.

Landsholdssejlerne er hvert år samlet i Aarhus i uge 42, og på grund af forsamlingsforbuddet var der kun 50 personer til stede i år, hvilket er langt færre end normalt.

Ifølge Christian Lerche kan virussen være båret hjem fra EM i Polen, hvor Anne-Marie Rindom fik sølv i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom blev ellers testet negativ, da hun vendte hjem fra stævnet, men lørdag blev hun testet positiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brødre udvider forretningen: Nu producerer Brimas sit eget produkt fra A til Z

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce