Annonce
Østjylland

Corona: Bare urolig - det kan blive meget værre

Redaktionschef Jens W. Møller. Foto: Axel Schütt
Annonce

Mon ikke vi er enige om, at det er ved at være ret træls med det corona - for nu at sige det mildt. Unge og gamle bliver syge og dør - eller kæmper med alvorlige følger. Virksomheder skranter. Vi er trætte af at arbejde hjemme og springer forskræmte til side, når vi møder hinanden. Restriktionerne lægger en dæmper på stort set alle slags fornøjelser. Vi gemmer os bag mundbind og visirer og spritter hænder til hudløshed.

Og skulle vi bare få nok af elendigheden, så er der ingen steder at flygte hen. I mange lande er smitterisikoen endnu større end herhjemme, så dem anbefales vi at holde os fra. Mens vi ikke er velkomne i lande med mindre smittetryk end her.

Så det kan godt nok blive en lang vinter.

Den kan vi jo så bruge på at diskutere det fornuftige i, at restauranterne skal lukke klokken 22, for der er jo ikke større smittefare klokken 22.01, end der er klokken 21.59. Vel?

Eller at når man går ind i Bruun's Galleri ad sideindgangen, så skal man ikke have mundbind på, men det skal man, hvis man går ind gennem banegården. Hallo. Har de myndigheder, som laver reglerne, mon mundbind foran øjnene, eller hvad?

Jamen vi kan da hurtigt blive enige om, at nogle af de skarpe restriktioner for vores adfærd kan være svære at se den klokkeklare fornuft i. Så myndighederne må gerne justere på de mest udtalte ubegribeligheder - for eksempel hvorfor der kun må være 500 samlet til en fodboldkamp, mens Tivoli Friheden kan lukke 5.500 ind.


Når man ser på, hvordan både smitten og nye restriktioner breder sig rundt i Europa, er et udgangsforbud herhjemme vel ikke helt utænkeligt.


Men når det er sagt: På andre områder lever vi jo uden diskussion med regler med skarpe grænser.  For eksempel er det jo ikke nævneværdigt farligere at køre 49,9 km/t end 50,1 km/t, vel? Og vi ved godt, at det er vores egen skyld, hvis vi får en p-bøde for et sølle minuts overskridelse af den tilladte parkeringstid - også selv om p-pladsen var helt tom.

Så skal vi ikke lige gøre os selv den tjeneste at flytte fokus fra diskussionen om de hårfine grænser, som i det store billede er ganske fornuftige, og i stedet koncentrere os om noget helt andet: At passe så godt på hinanden, at vi kan undgå endnu flere og skrappere restriktioner, end vi allerede er ramt af.  For det kan vist hurtigt ske.

Tirsdag slog statsministeren fast, at vi er på vej ind i en meget alvorlig fase med coronaen. Hvad hun mente med det er uvist. Men når man ser på, hvordan både smitten og nye restriktioner breder sig rundt i Europa, er et udgangsforbud herhjemme vel ikke helt utænkeligt. I så fald bliver det en meget lang vinter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Springer 32 pladser på to år: Horsens henter bedste placering i syv år på prestigefyldt rangliste

Annonce