Annonce
Odder

Corona-aflyst men ikke glemt: Sondrup Marked fik en makeover

Gitte Bro havde travlt med at male de mange borde, som normalt bruges ved det årlige Sondrup Marked. I baggrunden ses en pølsevogn, som engang stod ved Forum Horsens. Foto: Ludvig Dittmann
15-20 frivillige brugte lørdagen på at renovere borde, stole og pølsevogne, så man kan være klar til en stor jubilæumsfest til næste år.
Annonce

Hadrup: Humøret var højt, da en gruppe frivillige fra Støtteforeningen for Hundslund Hallen lørdag mødtes for at shine noget af det udstyr op, som bruges år efter år ved Sondrup Marked den første weekend i juli. Måske blev stemningen endda lidt bedre af, at regnen silede ned.

For som formand Gitte Bro sagde:

- Nu behøver man da i det mindste ikke ærgre sig over regnen, som ellers nemt kan ødelægge stemningen på markedet.

Annonce

Fødselsdag udskudt

Regn eller ikke regn. Det tre dage lange marked på en mark i udkanten af Hundslund er aflyst, og det ærgrer selvfølgelig arrangørerne, der havde lagt op til et brag af en fest med ekstra store musiknavne, fordi markedet i år holder 30 års jubilæum. Hvilke navne, man havde fået fat i, vil Gitte Bro ikke ud med, for hun håber, at musikerne er klar til næste år - som altså i stedet bliver det 30.


Jeg mødte i morges en mor, som havde lovet børnene af lave slush ice hjemme i køkkenet - når de nu ikke skulle til Sondrup Marked.

Gitte Bro, formand for Støtteforeningen for Hundslund Hallen


Navnet Sondrup Marked kommer af, at det i en del år blev afviklet ved Sondrup Strand, inden det blev flyttet til Hundslund til en mark med bedre dræn. Her tropper normalt 60-100 kræmmere op med deres stande, et omrejsende tivoli flytter ind, mens ca. 150 frivillige giver tre dage til projektet. Det være sig med at rejse foreningens 750 kvadratmeter store telt, passe madboder og barer eller indkræve p-afgift fra nogle af de op til 6700 gæster, som på gode år lægger vejen forbi om lørdagen. Dertil skal lægges de gæster, som bliver hentet i busser fra henholdsvis Odder og Horsens.

Der blev gået til den i laden i Hadrup, hvor telte, madvogne, borde og bænke normalt bliver opbevaret. Foto: Ludvig Dittmann

Gitte Bro har kun været formand i et par år, men som mange andre frivillige har hun deltaget i en stor del af sit voksenliv. For som hun siger, så er markedet et oplagt sted at møde gamle venner fra byen, hilse på dem, der er flyttet til og så i øvrigt hygge sig med de mange gæster.

Annonce

Godt for hallen

- At markedet samtidig generer penge til den lokale idrætshal, er bare skønt. Ca. to millioner kroner er det blevet til på 30 år, fortæller formanden, som under lørdagens arbejde i laden havde hjælp af blandt andre Tom Wammen, der sidder i både hallens og støtteforeningens bestyrelse.

Tom Wammen ved den madvogn, som støtteforeningen købte af Børnenes Kontor i Aarhus for nogle år siden. Dengang var vognen halvt nedbrændt, så foreningen fik den billigt. Siden er den løbende blevet renoveret. Foto: Ludvig Dittmann

- Uden det årlige bidrag fra støtteforeningen ville hallen være ilde stedt. Men Hundslund Hallen er i gang med mange spændende projekter, så vi skal nok klare os uden støtte herfra et enkelt år. Og tænk på, hvor flot alt det her udstyr bliver, når vi holder fødselsdag til næste år, sagde han og greb en pensel for at male et bord.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Efter meterhøje flammer og kæmpe røgudvikling i gågaden: Nu er brand kommet under kontrol

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce