Annonce
Ikast-Brande

Corona: Ældrecentrene lukker ned - arrangementer og besøg aflyses

Ligesom på andre ældrecentre lukkes aktiviteterne ned på Bavnehøj i Nr. Snede. Arkivfoto: Morten Pape
For at undgå smittespredning og beskytte svage ældre lukker ældrecentrene nu for aktiviteterne
Annonce

Nr. Snede: Som de fleste andre offentlige institutioner bliver også ældrecentrene omfattet af de drastiske corona-foranstaltninger. Centrene lukker så at sige ned for at undgå spredning af virussen Covid-19, og kommunen opfordrer til, at man undgår besøg på plejecentrene. Og ikke mindst bliver arrangementer så som foredrag og møder aflyst i en længere periode.

På aktivitetscenter Bavnehøj i Nr. Snede bliver der således lukket ned for alle møder og aktiviteter frem til og med 30. marts - måske længere. Det gælder alt lige fra foredrag, seniordans, banko og sociale arrangementer.

Det samme sker andre steder, for eksempel på plejecenter Østervang i Klovborg, hvor den store højskoledag 18. marts aflyses, og de mange frivillige har fået besked på at blive hjemme.

Aktivitetsrådet på Bavnehøj har torsdag morgen udsendt en meddelelse, hvor det fremgår, at alle aktiviteter lukkes ned frem til og med 30. marts. Men set i lyset af udviklingen vil formanden for aktivitetsrådet Linda Bang Hansen ikke udelukke, at aktivitetspausen vil vare længere.

- Vi skrev 30. marts, fordi vi syntes, at der skulle en dato på. Men det bliver måske forlænget. Vi har rigtig mange store arrangementer, så det gør ondt, siger hun.

Linda Bang Hansen erkender, at netop ældrecentrenes brugere er i højrisiko-gruppen, så det er nødvendigt at aflyse arrangementer og besøg for at undgå smittespredning.

- Den er klokkeklar. Jeg har netop fået besked fra Ikast-Brande Kommune, at vi skal lukke ned, siger hun.

- Samtidig vil vi opfordre til, at man giver folk et ring, så ensomheden ikke bliver for voldsom, tilføjer Linda Bang Hansen.

- Vi er i gang med at minimere smitterisiko, så derfor lukker vi ned på de brugerstyrede aktivitetscentre. De berørte borgere får direkte information, siger kommunens På Tværs direktør Karen Heebøll, der står i spidsen for ældre- og sundhedsafdelingen.

- Hvis man ikke har brug for at komme på ældrecentrene, så skal man ikke komme der. Der er besøgsrestriktioner på plejecentrene, og det bliver skærpet, understreger Karen Heebøll

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce