Annonce
Hedensted

Connie gik fra fuld kalender til ingenting

Connie Rosengaard går meget op i lokalhistorie, men det er en interesse, der har ligget ret stille under coronakrisen. Privatfoto
Connie Rosengaard fra Korning har ikke haft nogen inden for sin dør siden 11. marts. Alle de aktiviteter, hun normalt beskæftiger sig med, er aflyst, så nu er det haven, der fylder tiden.
Annonce

Korning: Normalt ville 73-årige Connie Rosengaard ikke have mange ledige huller i kalenderen. Hun er aktiv i lokalarkivet i både Korning og Gl. Hedensted Kommune, sidder i bestyrelsen for Samvirket for lokalarkiver i Hedensted Kommune og er sekretær i en del foreninger.

- Det første jeg gjorde, da coronakrisen brød ud, var at sætte mig ned og begynde at aflyse ting, fortæller Connie Rosengaard, der bor alene.

Siden 11. marts har hun ikke haft nogen indenfor døren. Selv har kun kørt ud for at handle og på i alt tre havebesøg ved sine to børn.

- Det er lidt træls, man føler sig indespærret. Jeg kunne godt tage min bil og køre en tur og besøge dem, jeg kender, men problemet er, at de også er skrøbelige, så jeg vil ikke risikere at udsætte dem for smittefare, siger Connie Rosengaard.

Derfor var hun heller ikke på gaden, da Korning sang fødselsdagssang for Dronning Margrethe, fordi hun den dag ikke følte sig helt rask.

Det første jeg gjorde, da coronakrisen brød ud, var at sætte mig ned og begynde at aflyse ting.

Connie Rosengaard

Annonce

Tid til haven

Connie Rosengaard har også sagt nej til at besøge bekendte på Hammel-egnen for ikke at bringe potentiel smitte rundt i landet. I stedet ringer hun til sine bekendte og bruger facebookgrupperne og sms, men i længden bliver det anstrengende. Det er ikke, fordi hun beklager sig, for tiden kan hun sagtens få til at gå.

Hun arbejder i sin have, og der er mulighed for at ordne ting fra lokalarkivet derhjemme. De seneste uger har hun også været til enkelte udendørs bestyrelsesmøder med syv deltagere, hvor man har mødtes med afstand, og senest er det blevet frisørbesøg og en gang fodpleje.

- Der er andre, der har det værre end mig, og som er helt isoleret, men det er ikke min situation, siger Connie Rosengaard.

Hun glæder sig til, at tingene begynder at åbne igen. I første omgang bliver det muligt for lokalarkiverne at åbne 8. juni, men kun hvis retningslinjerne kan overholdes, og så må hun bruge efteråret på at få de aflyste kurser for kommunens lokalarkiver op at stå igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce