Annonce
Debat

Debat: Come on Frank, ni kunstige øer og trafikalt kaos?

Annonce

Nej, Frank, vi vil ikke endnu engang betale for ekstra arbejdspladser i København.

Overborgmester Frank Jensen er igen i færd med at få alle danskere til at betale sine egne regninger. Nu tigger han Folketinget om, at de skal betale for vejene til og fra hans store skævvridende og helt forkerte projekt, Lynetteholmen. Her vil han bygge ni kunstige øer og placere 35.000 arbejdspladser og 35.000 borgere. Lige bag Avedøre Holme. Præcist dér, hvor Danmarks største trafikkaos allerede er en daglig irritation.

Det må være staten, der skal klare det problem – og betale for det, frisker overborgmesteren.

”For M4 har ikke den nødvendige kapacitet,” forklarer Frank.

Nej, det har den ikke – på trods af utallige dyre udvidelser og forbedringer i årtier. Og den vil næppe nogensinde få den nødvendige kapacitet – selv uden Lynetteholmen. Så nej, Frank, vi vil ikke betale for dit helt forkerte projekt. Projektet er fra starten tænkt forkert. Syd- og Vestsjælland lider i forvejen hårdt under centraliseringen i København. Vi skal ikke ret langt syd eller vest for København, før der er et enormt behov for både nye arbejdspladser og nye borgere – og der er rigtig god plads til det.

Kim Ruberg, formand for foreningen Balance Danmark.

Derfor er det en fuldstændig tåbelig idé at spilde milliarder ved Avedøre Holme på at bygge kunstige øer og milliarder på at bygge nye veje, der sikkert alligevel vil være utilstrækkelige.

For en brøkdel af Lynetteholmens pris vil de samme arbejdspladser og de samme boliger kunne placeres syd eller vest for København og dér gøre en kæmpestor positiv forskel for de kommuner og områder, der er ved at blive kvalt i den centraliseringsmaskine, der vil koncentrere alt i København. En centralisering, der i øvrigt er undsagt af samtlige partier i Folketinget. Jeg har derfor store forhåbninger om et solidt nej til Frank Jensens tiggeri.

Forstå det dog. Danmark bliver rigere, sammenhængskraften større og danskerne mere tilfredse, hvis vi har arbejdspladser og borgere godt fordelt i hele landet. Ikke ved at centralisere mest muligt i København.

En placering af et lignende projekt på Vest- eller Sydsjælland vil også have en stor positiv grøn effekt og en tilsvarende stor positiv trafikeffekt. Så vil vi spare titusinder af nye biler ind i København hver morgen og ud af København hver eftermiddag. Måske vil vi endda få tusinder af biler til at køre den modsatte vej morgen og aften og udnytte det eksisterende vejnet bedre. Det vil også være en stor fordel for Storkøbenhavns egne borgere. Og en stor fordel for klimaet.

Så nej, Frank. Vi vil ikke betale – og det ville også være dumt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce