Annonce
Erhverv

Colas vil flytte produktionen væk fra havnen: Har købt grund uden for byen

Colas har i dag produktion på havnens Søndre Kaj, men nu vil virksomheden uden for byen og opføre ny fabrik tæt på motorvejen. Arkivfoto: Morten Pape
Asfaltproducenten Colas, som har haft fabrik på havnen i Horsens siden 1960'erne, vil opføre nyt og mere moderne fabriksanlæg tæt på motorvejen.
Annonce

Horsens: Colas planlægger at flytte sin nuværende asfaltproduktion fra Horsens Havn til industriområdet i sydbyen.

Her har Colas af HM Entreprenør til formålet købt en 78.000 kvadratmeter stor grund i området mellem Titanvej, Kometvej og Meteorvej.

- Vi ønsker at fremtidssikre vores produktion, fortæller Colas' industridirektør Jacob Kloster.

Med et nyt, større og mere moderne fabriksanlæg kan Colas forbedre konkurrenceevnen og øge produktionen, vurderer han.

- Vi vil få større kapacitet, samtidig med at vi kan imødekomme høje krav til miljøet og mindske lugt-, støj- og støvgener, siger direktøren, som også ser frem til at nedsætte den daglige kørsel med tunge køretøjer gennem midtbyen.

- Vi flytter hver dag mange ton på lastbiler. Vi har ligget på havnen siden 1960'erne, men med årene er byen vokset uden om fabrikken, og specielt i myldretiden er det nu problematisk for os at komme ind og ud af byen, siger han.

Råvarerne, som fortrinsvis er sten fra Norge, vil dog forsat ankomme med skib til havnen i Horsens, så Colas vil også i fremtiden bidrage til aktiviteten på havnen, og der skal forsat transporteres gods fra havnen til den ny fabrik i sydbyen, tilføjer direktøren, som dog forventer, at denne transport afhjælpes med den fremtidige ringvejsforbindelse til havnen.

Den ny lokation skal altså gøre det lette for Colas at transportere asfalt ud. Horsens-fabrikken dækker hele Jylland fra Horsens til grænsen og Fyn med, mens fabrikken i Aarhus tager sig af det, der ligger nordligere end Horsens.

Annonce

Håber på færdig fabrik næste forår

Projektet forudsætter endelig godkendelse af lokalplan.

- Vi mangler stadig de sidste politiske og miljømæssige godkendelser, men vi har haft et godt og konstruktivt samarbejde med Horsens Kommune i hele processen, og vi håber, det hele falder på plads snarest, siger Jacob Kloster.

Han håber, at byggeriet kan begynde efter sommerferien, og forventer, at den ny fabrik kan være en realitet i første halvår af 2021.

Direktøren kan ikke offentliggøre, hvad investeringen løber op i for Colas.

- Men det er mange millioner, afslører han.

Annonce

Flere arbejdspladser

Jacob Kloster forventer desuden, at der er flere lokale arbejdspladser i vente.

I dag beskæftiger Colas i Horsens cirka 100 ansatte i asfalt-sæsonen, som strækker sig fra forår til jul. Det er fortrinsvis ufaglært arbejdskraft.

- Jeg forventer, at det kommer til at stige noget, i takt med at vi kan øge produktionen og vinde flere opgaver, siger direktøren, som dog ikke vil sætte tal på.

- Det er svært at forudse, og det er selvfølgelig også afhængigt af, om corona-situationen nu også efterfølgende sætter samfundet helt i stå på det område, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce