Annonce
Hedensted

Claus rydder op efter andre: Nu giver byen ham igen

Claus Nørskov har i mange år frivilligt kørt rundt og samlet skrald i Hedensted. I 2016 samlede byen 22.500 kr. ind til en ny christianiacykel til ham. Arkivfoto: Mads Hansen
Lokale har startet en indsamling til Skralde-Claus for at sige tak for hans store, frivillige indsats med at holde byens gader rene. Der er bl.a samlet ind til reparation af cykel og kedeldragt - samt en omgang fodmassage og et måltid stegt flæsk med persillesovs.
Annonce

Hedensted: Med sin orange kedeldragt og praktiske Christianiacykel er 50-årige Claus Nørskov blevet et kendt billede i Hedensted by, hvor han utrætteligt cykler rundt på jagt efter tomme øldåser, brugte mundbind, cigaretskodder og andre efterladenskaber, der skulle have været i skraldespanden.

Den ihærdige skraldemand gør det hele frivilligt, fordi han synes, han skylder noget til samfundet, efter han for mange år siden kom galt afsted i trafikken og fik hjælp.

Men nu skal han også have lidt igen, mener byens borgere.

De har på Facebook startet en indsamling, der blandt andet skal give Skralde-Claus mulighed for at få sin godt brugte Christianiacykel serviceret.

Torsdag var der indsamlet lige knap 6000 kr. til formålet fra 80 forskellige donorer, og derudover har flere af byens butikker spyttet i puljen med en række services.

Fri Bikeshop giver således halv pris på service og reparationer, Sølvbjerg Shoes betaler den første reparation, LLI Sy og Design giver en gratis reparation af den orange dragt, Amstrup og Benzen forærer en fodbehandling, og Café Rindbæk har tilbudt en omgang steget flæsk med persillesovs.

Annonce

Glad skraldemand siger tak

Claus Nørskov er selv overvældet over støtten og skriver i sin sædvanlige lune stil i et opslag på Facebook:

- Hej med jer, søde Hedensted-borgere, mange tak for, at I vil hjælpe mig til, at jeg kan få byen til at se ren og pæn ud. Men det vil da ikke gøre noget, at det holdt op med at regne, jeg vil gerne have strålende vejr, bare ikke regnvejr. Men jeg er ikke meteorolog. Hilsen Affalds-Claus.

Indsamlingen fortsætter til på mandag, og så er det planen at overrække Claus Nørskov en stor check i begyndelsen af næste uge, oplyser initiativtager Mik Vildbrad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce