Annonce
Hedensted

Claus fik nej til kæreste-besøg: Nu skal ministeren se på sagen

Folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen (SF) mener, det er urimeligt, at Claus Charmig fra Hedensted ikke må få sin vietnamesiske hustru på et 14 dages besøg i Danmark. Hun har bedt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kigge på sagen. Arkivfoto
Folketingsmedlem Kirsten Normann Andersen (SF) mener, det er urimeligt, at Claus Charmig ikke må få sin vietnamesiske kæreste på besøg. Hun har bedt udlændinge- og integrationsministeren om at se på sagen.
Annonce

Hedensted: Der er noget galt med vores måde at gribe sager på, når en mand som Claus Charmig ikke kan få besøg af sin vietnamesiske kæreste.

Det mener folketingsmedlem, Kirsten Normann Andersen (SF), valgt i Østjyllands Storkreds, der har kigget på Udlændingestyrelsens afgørelse om at give afslag på et 14 dages turistvisum til Thi Sang.

Afslaget er begrundet i, at Thi Sang ikke kendte navnet på Claus Charmigs voksne datter samt på hans forældre, men forvaltningen burde have gravet et spadestik dybere, mener Kirsten Normann Andersen.

- Claus har aldrig haft et forhold til sin nu voksne datter, så det er helt naturligt, at hans kæreste ikke kender til hende. Det kunne man have fundet ud af ved et opkald til Claus, men det skete ikke, siger Kirsten Normann Andersen.

Som borger kan det opleves som om, at forvaltningen stiller mistillid til ens troværdighed, og det kan være meget krænkende. Tit er der jo som i Claus' tilfælde en forklaring, og det skal forvaltningen være opmærksom på.

Kirsten Normann Andersen (SF)

Annonce

Urimelig afgørelse

Hun har derfor sendt en række spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og bedt ham om at tage stilling til sagen.

- Jeg ved ikke, om man kan lovgive sig ud af det her, men Claus' sag bør som minimum give anledning til, at forvaltningen kigger sig selv efter i sømmene. Tingene er ikke altid, som vi tror, og det skal vi være opmærksomme på. Nogle gange skal vi stoppe op og undersøge tingene nærmere, inden der træffes afgørelse, mener Kirsten Normann Andersen.

Hun håber, at der dels kommer fokus på vores måde at træffe forvaltningsretslige afgørelser, dels bliver truffet en ny beslutning i sagen om Claus Charmig og Thi Sang.

- Det urimeligt, at Claus ikke må få sin kæreste på besøg, og det er ulykkeligt, at kærlighed på den måde skal forkastets på grund af en lovmæssig eller administrativ fejl, siger Kirsten Normann Andersen.

Claus Charmig og Thi Sang blev gift i Vietnam i september, og parret håber, at Sang snart kan få lov til at komme på ferie i Danmark, så hun kan møde sine svigerforældre - og de hende. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Lang ventetid på coronatest i Horsens: Derfor skal nogen vente op mod en uge

Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce