Annonce
Fodbold

Claus Bech vender hjem til dansk fodbold

Claus Bech Jørgensen har været på besøg i Horsens flere gange, efter at han rejste til England. Her ses han under træningen på Langmarksvej. Foto: Søren E. Alwan.
Tidligere prof-spiller og topscorer i AC Horsens bliver fuldtids ungdomstræner i AaB.

Horsens: Claus Bech Jørgensen, tidligere topscorer i AC Horsens, vender hjem til dansk fodbold.

I 1999 blev han professionel i engelske Bournemouth, og han skabte sig en karriere i Bradford, Coventry og Blackpool.

I disse dage er det netop 12 år siden, han var med til at vinde oprykningsfinalen på Wembley med Blackpool.

43-årige Claus Bech Jørgensen er gift med engelske Lorna. De har tre børn, og alle fem flytter til Danmark, når han starter 1. juli som fuldtids ungdomstræner i AaB. De kommer til at bo i Aalborg, og han skal træne U15-holdet.

Claus Bech Jørgensen besøgte AC Horsens og fortalte om sine planer om at vende hjem for at blive træner tidligere i år. Han opsøgte kontakter, og nu er det lykkedes.

- Jeg var på privat besøg hos Brian Andersen, der er kommunikationschef i AaB, og var sammen med talentchef Anders Damgaard, fortæller Claus Bech Jørgensen.

- Jeg fortalte dem om mine planer om at komme hjem til Danmark, og de nævnte, at de muligvis kom til at mangle en mand, siger han.

Det viste sig at være U15-holdet, som Claus Bech Jørgensen kommer til at overtage.

- Jeg har masser af erfaring som ungdomstræner i Coventry, Tamworth FC og Oxford, og jeg har den engelske A-trænerlicens, der svarer til den danske UEFA-uddannelse, siger han.

- Jeg har været på besøg i AaB for at se på forholdene og hele set-up'et, og det imponerer mig. Faciliteterne herhjemme er langt bedre end i England. AaB arbejder meget struktureret. De har mange dygtige trænere, som jeg kan lære en masse af. Det er et eventyr for hele familien at komme hjem til Danmark. Jeg glæder mig til at komme i gang og se, hvad fremtiden i Danmark bringer, siger Claus Bech Jørgensen, der har store ambitioner som træner og er vant til at kæmpe for alt, hvad han har opnået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce